Interview Daeseleire: "Genk verlaten zou pijn doen"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Daeseleire: "Genk verlaten zou pijn doen"
Foto: © SC

Tegen Inter Turku mocht Dimitri Daeseleire nog eens aan een wedstrijd starten. De rechtsachter wil er alles aan doen om in Genk te slagen en weigert aan een vertrek te denken.

Dimitri Daeseleire moet donderdagavond zowat de gelukkigste mens geweest zijn die er in de Cristal Arena rondliep. De kleine verdediger speelde in Turku en tegen Germinal Beerschot nog geen minuut. Nu kreeg hij zijn kans.

“Eindelijk”, slaakte de 20-jarige Daeseleire een zucht van opluchting. “Ik had vorige week al gehoopt te spelen in Turku, maar ik bleef teleurgesteld achter. Ik ben echter hard blijven trainen en ben niet gaan zagen bij de trainer. De eerste helft moest ik nog wat ritme opdoen, maar na de rust heb ik me goed geamuseerd.”

Ook vorig seizoen kende Daeseleire moeilijke periodes. Onder Hein Vanhaezebrouck had hij een vaste basisplaats. Dat veranderde toen Frank Vercauteren de scepter overnam. De voormalige bondscoach had geen vaste rechtsachter.

“Ik werd tussen het, veld, de bank en de tribune geslingerd. In de play-offs mocht ik alleen de laatste wedstrijd tegen Germinal Beerschot spelen.” Daarna kwam hij niet meer in actie in de beslissende partijen tegen Westerlo en STVV.

Er was deze zomer interesse van andere ploegen. Niet aan een vertrek gedacht?

“Soms overweeg je wel eens om te vertrekken, maar ik voel me heel goed bij Racing Genk. Het is de club van mijn hart en het zou heel hard aankomen als ik de club zou verlaten. Er was even serieuze interesse van Charleroi. Daar was ik toch van verschoten. Het charmeerde mij wel. Ook Lokeren toonde belangstelling, maar dat is om een onbekende reden afgeketst.”

Op jouw leeftijd is het toch belangrijk om ervaring op te doen en veel te spelen.

“Dat klopt. Maar welke ploeg heeft er geen rechtsachter. Stel dat ik naar een andere ploeg ga en de trainer zet mij daar ook op de bank. Dan kan ik beter nog even bij Racing Genk blijven. Als er een mooi aanbod komt, zullen we het zeker in overweging nemen. Maar ik sta niet te popelen om te vertrekken.”

”Vercauteren is bovendien een trainer die uitgaat van de trainingen. Presteer je daar goed, dan heb je meer kans om te spelen. En hij probeert altijd het positieve naar boven te halen. Ook al zit je in de tribune.”

Wanneer ben je tevreden over je seizoen?

“Ik wil gewoon bewijzen wat ik in het verleden al heb bewezen en wil meer spelen dan vorig jaar (Daeseleire speelde vorig seizoen 15 competitiewedstrijden voor Racing Genk, nvdr.). Ik wil bewijzen dat ik het waard ben om bij een team als Genk in de ploeg te staan.”

Vercauteren en jij hebben wel een andere invulling van de rechtsachterpositie.

“Hij verwacht dat ik me vooral op het defensieve concentreer. Ik zou graag wat meer mee naar voren trekken, maar de trainer wil niet dat ik teveel risico’s neem. Misschien gaan we daar binnenkort wel eens over praten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties