Dirk Pieters
| 13 reacties

Ook op de derde speeldag vielen er heel wat spelers op in de Jupiler Pro League. Opnieuw werd het de week van Kevin De Bruyne. De middenvelder stond vorige week al bij de toppers, maar ook dit weekend kon niet er naast kijken.

TOPPERS

Kevin De Bruyne:  De middenvelder van Racing Genk speelde voor de tweede week op rij een uitstekende wedstrijd. Opnieuw zat er een magistraal doelpunt bij van de middenvelder. Zijn tweede doelpunt mocht dan wel een toevalstreffer zijn, maar zijn assist bij het doelpunt van Vossen was dat allerminst. Kan Kevin De Bruyne en Racing Genk nu ook nog bevestigen tegen het sterke Porto?

Mbark Boussoufa: De middenvelder van Anderlecht had er zaterdagavond tegen Germinal Beerschot weer zin in. Met een mooi doelpunt en twee assists zorgde hij voor een eenvoudige overwinning tegen Germinal Beerschot. Het is duidelijk dat Boussoufa nog altijd met veel zin voor Anderlecht speelt.

Koen Persoons: Lokeren behaalde een knap resultaat op het veld van Standard (3-3). Al zat er voor de club heel wat meer in na een 0-2 voorsprong. Die voorsprong mocht grotendeels op de naam van Lokeren-middenvelder Koen Persoons gekregen worden. Met een doelpunt, én een doelpunt dat voor 99% op zijn naam geschreven mocht worden, speelde Persoons een belangrijke bij Lokeren. Hij schonk zijn doelpunten aan zijn overleden zoontje. Een zeer moeilijk moment voor Persoons.

FLOPPERS

Dorge Kouemaha: De flopper van de week is zonder twijfel de aanvaller van Club Brugge. Kouemaha zat na 90 minuten vol frustratie dat hij eerst met zijn voet veel te hoog naar de bal ging om nadien een kopstoot uit te delen aan Cercle-speler Hans Cornelis. Een actie die volgens Adrie Koster en Club-speler Hoefkens absoluut niet door de beugel kon. Hoelang Dorge aan de kant moet blijven is momenteel nog niet geweten.

Tome Pacovski: De doelman van Germinal Beerschot kreeg al na enkele minuten een doelpunt om de oren van Mbark Boussoufa. Geen al te groot drama, maar wat zich enkele minuten later afspeelde was dat wel. Na een goeie redding op een schot van Boussoufa liep hij een dubbele beenbreuk op. Zo staat de doelman zes maanden aan de kant. Een nieuwe tegenslag voor de Antwerpse fusieclub. Een verschrikkelijk moment voor de doelman die zich ook op internationaal vlak wou tonen met Macedonië tijdens de EK-kwalificatie. Hoeveel pech kan een doelman kennen tijdens zo'n onschuldige bal.

Cyprien Baguette/Verdediging Charleroi: Zeggen dat de doelman van Charleroi een vliegenvanger is of een goalie zonder talent zou helemaal fout zijn. Baguette is een uitstekend doelman, maar wat hij zondagavond tegen Racing Genk liet zien was zeker niet zijn beste wedstrijd. Op de koop toe kreeg de doelman helemaal geen hulp van zijn verdediges. De achterhoede van Charleroi stond bij momenten te slapen en keek enkel maar toe naar de doelpunten van Racing Genk. Een drama voor een doelman als Baguette om in een schiettent te staan én vijf treffers tegen te krijgen.