Engelse clubs geven meeste geld uit op transfermarkt

Bram Coenen
| 4 reacties
Engelse clubs geven meeste geld uit op transfermarkt
Foto: © SC

Nu de transfermarkt gesloten is, kunnen de conclusies getrokken worden. Zo spant Engeland opnieuw de kroon wat betreft de aankoop van nieuwe spelers. De teller bleef steken op zo'n 420 miljoen euro.

Hoeft het nog gezegd dat wie anders dan Manchester City de kroon spant? De Engelse club gaf deze zomer liefst 150 miljoen euro uit aan onder meer David Silva (foto), Aleksander Kolarov en Yaya Touré.

Ook in Italië ging de afgelopen transferperiode behoorlijk wat geld om, zo'n 315 miljoen euro. Juventus spant de kroon met de aankoop van liefst 11 nieuwe spelers. Ook AC Milan deed aardig zijn duit in het zakje met de aankoop van dure vogels als Zlatan Ibrahimovic en Robinho.

Kort daarachter volgt Spanje. In de Primera Division was er een verloop van spelers voor zo'n 290 miljoen euro. Zo strikte Barcelona Javier Mascherano en liet ook Real Madrid zich allerminst onbetuigd met de aankoop van Sami Khedira, Mesut Özil, Angel Di Maria en Ricardo Carvalho.

Op plaatsen 4 en 5 volgen respectievelijk Duitsland en Frankrijk. Opvallend is dat in Duitsland zo'n 155 miljoen euro opging aan transfers, slechts 5 miljoen euro meer dan het totaal dat Manchester City spendeerde op de transfermarkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties