Wilmots: "Duits zelfvertrouwen is héél groot"

Wilmots: "Duits zelfvertrouwen is héél groot"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots is een groot aanhanger van het Duitse voetbal. 'Das Kampfschwein' kende zijn beste jaren bij het Duitse Schalke 04 en is ook nu nog altijd een fervent fan van de Duitse mentaliteit.

Het huidige Duitsland combineert die mentaliteit met frivoliteit. "Het is een heel dynamische ploeg, heel goed op elkaar ingespeeld", weer der Willie. "Zij zijn al klaar met hun ploeg, terwijl wij nog aan het opbouwen zijn. Hun zelfvertrouwen is dan ook zeer goed. Een Duitse journalist zei me dat ze in deze groep aan minstens tien zeges moesten komen. Dat toont hoe zeker ze zijn van zichzelf."

Wat kan België daar dan tegenover stellen? "We gaan ons zeker niet gewonnen geven. We willen onze supporters iets laten zien. Schalke 04 had ook geen enkele kans om de UEFA Cup te winnen,... en toch gebeurde het."

Duitse mentaliteit

Zijn er dan wel raakvlakken tussen de twee landen? "Je kan Duitsland en België niet vergelijken. Weet je wat de mentaliteit in Duitsland is? Mathias Sammer, sportdirecteur bij Duitsland, voelde zich ziek nadat Duitsland derde werd op het WK in 2006. Waarom? Omdat iedereen aan het vieren was! Hij kon zich niet voorstellen wat er te vieren viel aan een derde plaats."

De situatie rond Benteke kwam ook even ter sprake. "Ik heb vandaag met hem gesproken. Ik heb hem gezegd dat hij zich niet uit het lood mag laten slaan. Dit maakt deel uit van het leven van een voetballer. Daarbij, volgens mij zal zijn telefoon nu niet stil staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties