Zo mogen we onze Duivels vrijdag verwachten

Manuel Gonzalez
| 54 reacties
Zo mogen we onze Duivels vrijdag verwachten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag spelen de Rode Duivels een levensbelangrijke kwalificatiematch voor het EK tegen Duitsland. De posities worden stilletjes aan ingevuld.

Bondscoach Georges Leekens maakte al bekend dat hij Logan Bailly de voorkeur geeft in het doel. Toby Alderweireld wordt waarschijnlijk weer uitgespeeld op de rechtsachter na zijn goede prestaties bij Ajax op die plaats, onder andere in de terugwedstrijd tegen Dinamo Kiev.

Centraal in de verdediging opteert de bondscoach zo goed als zeker voor Vincent Kompany en Daniel Van Buyten. Thomas Vermaelen verhuist dan naar de linksachter.

Voor de verdediging krijgen we een buffer met Simons en Vertonghen. Fellaïni speelt hier net voor, maar zal bij balverlies bijna afzakken tot tussen Simons en Vertonghen. Bij balbezit is hij de aanvallendste van de drie.

Romelu Lukaku zal diep in de spits spelen. Om te vermijden dat hij daar op een eiland zal staan wordt Eden Hazard links of rechts vanop de flank uitgespeeld en moet hij in balbezit goed aansluiten bij de Anderlecht-spits.

Moussa Dembele krijgt ook een aanvallende rol toebedeeld in de buurt van Lukaku en Hazard, maar zal gezien de kracht van Duitsland veel assistentie moeten gaan verlenen aan het driemansmiddenveld Simons, Vertonghen en Fellaïni.

De vermoedelijke opstelling: Bailly - Alderweireld, Kompany, Van Buyten, Vermaelen - Simons, Vertonghen, Fellaïni - Dembele, Hazard - Lukaku

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties