Collin: "Nul op zes is nog geen ramp"

Collin: "Nul op zes is nog geen ramp"
Foto: © SC

Philippe Collin, voorzitter van de Technische Commissie van de bond, is mede-verantwoordelijk voor de zware kalender van de Rode Duivels. Toch blijft hij optimistisch over de kansen van de nationale ploeg.

"Ik ben bij de spelers geweest en de sfeer is heel positief. Iedereen hangt aan elkaar", aldus Collin in HNB. "We hebben een goed verleden met Turkije. Let wel, ik hou rekening met een nederlaag. Die nul op zes zou op zich geen ramp zijn, maar psychologisch wel een tik. Daarom is deze wedstrijd belangrijk, niet cruciaal. Met één punt daarentegen zetten we een goede stap naar de tweede plaats en misschien zelfs de eerste."

Dat België zijn eerste twee wedstrijden tegen Turkije en Duitsland speelt, is nog een overblijfsel van het - weliswaar korte - tijdperk Advocaat. Samen met Collin stelden zij die kalender samen. "Duitsland zou moe zijn en ook de laatste wedstrijd is tegen de Duitsers, die dan misschien al gekwalificeerd zijn. Dat is een manier om de zaken te benaderen. Dat hoeft niet noodzakelijk slecht te zijn. Maar als het straks nul op zes wordt, was het geen goed idee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties