Interview Vogels: "Dit voelt aan als een 'echt' debuut"

Steurbaut Kersten
| 26 reacties
Vogels: "Dit voelt aan als een 'echt' debuut"
Foto: © SC

Jef Vogels heeft tegen Roeselare de kater van vorig seizoen kunnen wegspelen. Toen kreeg de 19-jarige Antwerp-verdediger bij zijn debuut op Turnhout meteen een rode kaart. “Ik zie deze wedstrijd als een nieuw debuut.”

Door de blessure van Thomas Phibel en de afwezigheid van Thomas De Corte was Colin Andrews gedwongen om te puzzelen in de rood-witte defensie. De Britse Antwerpenaar posteerde Vogels eerst op de rechterflank, maar na de twee tegentreffers verhuisde de blonde verdediger naar het centrum.

Daar maakte hij een meer dan degelijke indruk. Aanvaller Kevin Oris noemde hem zelfs de ‘man van de wedstrijd’. Ook in de tweede helft, toen Andrews risico’s nam met een driemansdefensie, bleef Vogels probleemloos overeind.

“Op het einde kreeg ik het toch wel even moeilijk”, geeft Vogels onomwonden toe aan Voetbalkrant.com. “Een wedstrijd met de eerste ploeg is toch nog vier, vijf stappen hoger dan een partijtje met de reserven.”

“Aan deze wedstrijd hou ik een veel beter gevoel over dan aan mijn debuut op Turnhout. Ik beschouw dit dan ook als een echt debuut voor Antwerp. We zijn al veel beter op elkaar ingespeeld en ik ben op die paar maanden toch wat volwassener geworden.”

Antwerp bleef tegen Roeselare steken op een gelijkspel. “Al vind ik dat we toch de zege verdienden. De trainer had ons tijdens de rust gezegd dat we moesten tonen dat we beter konden voetballen en dat hebben we ook gedaan. We hebben hen in de tweede helft weggedrukt. Jammer genoeg zonder succes.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties