Vanden Borre: "Transfer is een overwinning op zich"

Vanden Borre: "Transfer is een overwinning op zich"
Foto: © SC

Anthony Vanden Borre tekende gisteren officieel zijn contract bij Racing Genk. Op de website van Racing Genk gaf hij een exclusief interview over de motivatie en redenen voor zijn transfer.

"Genoa wilde mij bij een andere club in de Serie A stallen", aldus Vanden Borre. "Een transfer naar Hapoël Tel Aviv ging niet door wegens heel veel problemen. Genoa bood me ook aan bij andere Italiaanse clubs, maar ik sloeg die voorstellen telkens af, omdat ze mij niet interesseerden. Daarom deed Genoa moeilijk, denk ik. Maar anderzijds begrijp ik ook hun frustraties. Dat is ook voetbal."

Nu mag hij echter pas in januari voor Genk voetballen. "Het is jammer voor de supporters, de ploeg, iedereen eigenlijk, maar voor mij is deze transfer al een overwinning op zich", zei VdB. "Want ik kom van ver. Ik ga de komende vier maanden hard werken en wedstrijdritme opdoen bij de beloften. Ik wil deze goed draaiende ploeg straks iets extra bieden."

"De aanwezigheid van Vercauteren, vroeger mijn mentor bij Anderlecht, heeft meegspeeld in mijn beslissing", zegt Vanden Borre nog. "Hij kent mij door en door, ik ken hem goed."

In het verleden hadden de twee echter vaak hun discussies. "Ik voelde me toen ook vaak onbegrepen. Dat is een negatief punt aan mij, maar ik heb er ook positieve. Ik ben een goeie jongen, die zich graag amuseert. Een jongen die ook iedereen neemt zoals hij is. Ik denk dat een terugkeer naar België voor mij op dit moment de beste oplossing is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties