Sonck: "Nee, dit is geen perfect debuut"

Sonck: "Nee, dit is geen perfect debuut"
Foto: © SC

Wesley Sonck werd gehaald om doelpunten te maken en daar heeft hij voor gezorgd. De Ninovieter heeft beschaamde het vertrouwen niet en bezorgde bijna in zijn eentje Lierse zijn eerste punt.

"Nee, dit is geen perfect debuut", verraste Sonck na de wedstrijd. "We hadden hier moeten winnen. Als je ziet hoeveel kansen we hadden, moesten we hier met drie punten gaan lopen. Buiten die eerste zeven minuten hebben we de eerste helft gedomineerd."

Dat hij twee goals maakte, raakt hem blijkbaar de kouwe kleren niet. "Dit doe ik al veertien jaar. Het is wat ik kan en wat ik altijd zal doen: goals maken. Het is wat ik goed kan. Dat is niet opscheppen, dat is weten wat je goed kan", aldus de man die deze week nog voorspelde dat hij ging scoren.

Sonck moest achter de spitsen spelen en deed dat lang heel goed. "Hey, ik heb geen twee maanden in mijn zetel gezeten hé. Ik heb getraind, dus mijn conditie is vrij goed."

Op een voor hem niet echt gewenste positie deed de goaltjesgetter het dus goed. "Mijn eerste helft was beter als mijn tweede. In de tweede ging ik te vlug de diepte opzoeken terwijl ik beter de bal wat had bijgehouden. Maar ik blijf het herhalen: mijn plaats is diep in de spits."

"Of het makkelijker is om rond Kovacs te spelen? Ik wil daar staan. Ik ben een diepe spits, maar ik leg me neer bij wat de trainer beslist. De laatste jaren denken veel mensen dat ik op de nummer tien kan spelen. OK, ik kan daar de ploeg helpen, maar mijn beste plaats blijft de spits. Bwa, dat zijn zorgen voor later, nu moet Lierse gewoon punten pakken."

"De Rode Duivels? Ik heb daar nog altijd mijn plaats. Ik zou Lukaku kunnen helpen, maar dat zijn ook zorgen voor later. Ik twijfel nooit aan mezelf en dat mogen mijn ploegmaats ook niet doen. Hopelijk kan ik hen aan nog meer punten helpen, want dit Lierse staat niet op zijn plaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties