Thiebaut: "Ik voetbal in functie van de ploeg"

Thiebaut: "Ik voetbal in functie van de ploeg"
Foto: © SC

Gunter Thiebaut werd door Aimé Anthuenis omgeschoold tot middenvelder, zo bleek uit de wedstrijd tegen AA Gent. Maar blijkbaar kan de voormalige spits ook daar serieus zijn streng trekken.

"Het is een voor mij ongewone plaats, maar ik wil in functie van de ploeg voetballen", aldus Thiebaut, die nu wel zijn kans krijgt bij Lierse. "Ik heb me volledig ingezet. En ik denk dat ik dat niet slecht gedaan heb, op een paar foutjes na die normaal zijn als je op een nieuwe positie speelt."

Thiebaut speelde volgens ons een zeer verdienstelijke wedstrijd en zou zelfs kunnen groeien in de rol die Aimé Anthuenis hem heeft toegedicht. "In de eerste helft wou ik mee naar voor trekken en deed dat ook een paar keer, maar tijdens de rust zei de trainer me om meer de organisatie te bewaren. Daarom bleef ik ook op het middenveld hangen."

"Het is voor sommige spelers nog voelen en tasten. Veel jongens spelen op een plaats die ze niet gewoon zijn, maar dat zal wel beteren in de volgende weken. Volgens mij zijn we nu vertrokken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties