Ex-voorzitter Scheringa: "Ik zou AZ willen helpen maar het mag niet"

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Ex-voorzitter Scheringa: "Ik zou AZ willen helpen maar het mag niet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AZ beleefde moeilijke tijden. Voorzitter Scheringa van hoofdsponsor DSB kwam in de problemen en de club ging bijna ten onder aan de financiële gevolgen. Ondertussen is de club weer boven water.

"Als AZ weggevallen zou zijn, was dat niet terecht geweest. Als je straks geen Europees voetbal haalt, moet de begroting misschien verder omlaag en dan kan het gebeuren dat je in het rechterrijtje terecht komt. AZ krijgt het zwaar, we moeten proberen de aansluiting bij de top te houden", aldus ex-voorzitter Scheringa die nog naar elke thuiswedstrijd komt kijken.

"Ik had graag betrokken willen blijven bij de club, maar de curatoren besloten anders. Zij waren de baas. Of dat in het belang van AZ was interesseerde ze niet", zegt hij aan NUsport.

"De ziel ging uit de onderneming. Op geen enkele manier mocht ik betrokken blijven bij de bedrijfsvoering. Dertig jaar aan betrokkenheid, ervaring en kennis wordt zo op de keien gesmeten. Alsof ik helemaal niets betekend heb voor de club."

"Ik zou ook nu nog AZ aan miljoenen inkomsten kunnen helpen met mijn contacten, netwerk, visie en ideeën. Maar het mag niet van de curatoren. AZ is gered, maar wordt zo wel klein gehouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties