Helsingborg haalt Malmö opnieuw in

viki meeuwis

In de Allsvenskan werd zondag de 25e speeldag afgetrapt. De topper was wellicht het treffen tussen Malmö FF en IFK Göteborg. Malmö verloor vorige week van Djurgården IF waardoor de voorsprong die ze hadden op Helsingborg teniet werd gedaan.

Het was dus zaak voor Malmö om te winnen van Göteborg. En gewonnen werd er. Malmö begon het best aan de match en op het half uur leverde dat een doelpunt op via Daniel Andersson. Dat gebeurde onder luid protest van de toeschouwers en spelers van Göteborg die het doelpunt afgekeurd wilden zien omwille van handspel door Andersson. Bij Göteborg kon Stefan Selakovic dreigen maar de bal werd net op de lijn weggehaald door Ricardinho. Kort na de rust kregen de bezoekers de kans om de wedstrijd te doen kantelen. Bij handspel, dit keer wel gefloten, kreeg Göteborg een strafschop toegewezen. Thomas Olsson nam die maar stuurde de bal te zwak richting doel en Johan Dahlin kende er geen moeite mee. Tien minuten later viel het tweede doelpunt voor Malmö via Andersson op aangeven van Agon Memehti. Daarmee leek de match gespeeld maar IFK kwam toch nog terug via een doelpunt van Tobias Hysén. Verder dan dat ene doelpunt kwam Göteborg niet meer en daarmee staat Malmö terug aan de leiding.

IF Brommapojkarna en IF Elfsborg speelden 2-2 gelijk. Een situatie waar BP zich gelukkig mag met prijzen want Elfsborg blijft in de top vier staan, Brommapojkarna klimt nu naar de voorlaatste plaats. Elfsborg kwam al in de zesde minuut op voorsprong via een doelpunt van Jon Jönsson. Pas tegen het einde van de eerste helft kon Sinan Ayranci op aangeven van Pär Asp scoren. Pontus Segerström kon met nog een half uur te gaan in de tweede helft Brommapojkarna op voorsprong brengen waardoor de hoop op de drie punten terug leefde bij de thuisploeg. Niklas Hult maakte tien minuten voor het einde van de match een einde aan die hoop.

AIK kreeg Helsingborg op bezoek. Helsingborg kon bij winst terug op gelijke hoogte met Malmö komen. AIK van zijn kant moest punten pakken om uit die degradatiezone weg te geraken. Bij Helsingborg ontbrak topscorer Alexander Gerndt maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door Erik Sundin. Op aangeven van Dulee Johnson kon Bangura al vroeg in de match scoren. Net voor het einde van de eerste helft kon Erik Sundin tegenprikken. Na de rust kon Rasmus Jönsson op aangeven van Sundin de voorsprong nog verder uitdiepen. Een owngoal van de kant van Helsingborg bezorgde AIK een extra doelpunt. Die fout werd in de slotfase door Christoffer Andersson rechtgezet. Helsingborg komt nu terug op gelijke hoogte met Malmö met 55 punten, weliswaar met een slechter doelpuntensaldo.

Mjällby versloeg Djurgården met 3-0. In de twintigste minuut bracht Mostapha El Kabir Mjällby op voorsprong. In de tweede helft kon Peter Gitselov na een pass van Mostapha El Kabir scoren. In de slotfase zette diezelfde Gitselov de eindstand op het beeld.

Gefle deed een slechte zaak na verlies van Halmstads BK. Gefle staat nu laatste met slechts 23 punten. Yussif Chibsah zette Gefle nochtans in de negende minuut op voorsprong. Op het half uur kon Joe Sise tegenprikken. Na de rust kon Sise zijn tweede van de avond binnenwerken waardoor hij de eindstand op 1-2 vastlegde.

Vandaag worden de matchen Örebro – Kalmar FF en Åtvidabergs FF - Trelleborgs FF afgewerkt. Overmorgen besluit de partij tussen GAIS en BK Häcken deze 25e speeldag.