gntKAA Gent
Levski Sofia
Datum: 01/12/2010 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent is Belgische hoop na zege tegen Levski
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
AA Gent is Belgische hoop na zege tegen Levski
Foto: © SC

AA Gent heeft de Belgische hoop op een Europese lente levendig gehouden. De Buffalo鈥檚 wonnen met het kleinste verschil van Levski Sofia en hebben over twee weken in het Noord-Franse Lille hun lot volledig in eigen handen.

De sneeuw had de groene grasmat in het Ottenstadion omgetoverd in een wit tapijt. Dat maakte voetballen er niet gemakkelijker. Vooral in de combinatie ondervonden beide teams hinder van het gladde veld.

Sterke start

Toch nam AA Gent een flitsende start. Een schot van Zlatan Ljubijankic werd al vroeg van de lijn gekeerd en Yassine El Ghanassy, die vrij goed stand hield in de sneeuw,mikte zijn poging in het zijnet.

Shlomi Arbitman zag zijn uitstekende vorm bijna bekroond met de openingstreffer, maar een Bulgaars geen stak daar een stokje voor. De Israëliër claimde ook nog een strafschop na een contact met Green, maar de bal ging niet op de stip.

Levski Sofia herstelde beetje bij beetje het evenwicht, maar kon Bojan jorgacevic niet aan het werk zetten. Een schot van Vladimir Ghadzev ging voorlangs en ook Hristo Jovov kreeg zijn poging niet binnen het kader.

Sterke El Ghanassy

Na de rust nam AA Gent de wedstrijd volledig in handen en voetbalde alsof er gewoon geen sneeuw lag op het veld. El Ghanassy deed zijn tegenstanders serieus zweten bij de vriestemperaturen. De Rode Duivel was opnieuw een lust voor het oog. Ook Tim Smolders stuwde de ploeg naar een hoger niveau.

Alleen dat doelpunt ontbrak. Het leer werd voortdurend in het Bulgaarse doelgebied gepompt, maar wilde niet tegen de touwen. Arbitman wrong de grootste kans de nek om. Van dichtbij mikte hij het leer over.

Een kwartier voor tijd ontplofte het Ottenstadion dan toch. Een afvallende bal belandde voor de voeten van Wallace. De verdediger twijfelde niet en knalde het leer laag en hard in de verste hoek voorbij Bozhidar Mitrev.

Puntje in Lille

AA Gent ging nog op zoek naar een tweede treffer, maar die kwam er niet. Levski Sofia slaagde er niet meer in om een vuist te maken. Dankzij de nederlaag van Lille in Portugal springt AA Gent over Rijsel naar de tweede plaats. Een puntje in het noorden van Frankrijk is voldoende voor de kwalificatie.

Herbeleef KAA Gent - Levski Sofia