paoPAOK
cluClub Brugge
Datum: 02/12/2010 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 5
Club sluit Europese deur ondanks gelijkspel
Nico Wieme
| 0 reacties
Club sluit Europese deur ondanks gelijkspel
Foto: © SC

Club Brugge heeft niet kunnen winnen bij PAOK Saloniki. De Bruggelingen leken lange tijd op een nederlaag af te stevenen, maar Scepovic bezorgde Club met zijn eerste goal van het seizoen nog een punt. Toch mag Club een kruis maken over de Europese lente.

Adrie Koster gaf met zijn basisopstelling te kennen dat hij niet echt meer geloofde in Europese overwintering. Joseph Akpala verscheen voor het eerst sinds eind augustus aan de aftrap en ook Jorn Vermeulen mocht nog eens opdraven. Voorin kreeg Stefan Scepovic de voorkeur op Dorege Kouemaha. Carl Hoefkens was aan rusten toe en daardoor startte Ryan Donk opnieuw centraal achterin. Vadis Odjidja, Nabil Dirar, Marcos en Wilfried Dalmat moesten genoegen nemen met een zitje op de bank.

Wie een Griekse stormloop had verwacht in de aanvangsfase, kwam bedrogen uit en voor het onuitgegeven Brugse elftal was het zoeken om lijn in het spel te krijgen De match zat dan ook lange tijd op slot, tot Vierinha halfweg de eerste periode wat ruimte kreeg en verschroeiend uithaalde van ruim buiten de zestien. Stijn Stijnen zat in de goede hoek, maar kon het doelpunt van PAOK niet voorkomen.

Ongeïnspireerd Club

Door die achterstand kreeg Club een klap en je zag het al niet in overvloed aanwezige vertrouwen smelten als sneeuw voor de zon. Blauw-zwart speelde ongeïnspireerd, zonder al te veel overtuigingskracht en mocht blij zijn dat het voor de pauze niet tegen een dubbele achterstand aankeek. Stijnen moest nog een paar keer gevat tussenkomen en Donk devieerde een bal ei zo na in eigen doel.

In de eerste minuten van de tweede periode leek Club met een andere gedaante op het veld te staan, maar dat was slechts schijn. Na die korte opflakkering nam PAOK het heft opnieuw in handen. De Grieken toonden echter waarom zij zo moeilijk scoren in al hun wedstrijden.

Eerste goal Scepovic

Koster bracht dan met Dirar en Dalmat twee creatieve spelers in de hoop dat er meer gevaar zou komen van op de flanken. Ook Odjidja kwam het middenveld nog verstevigen, maar veel zoden bracht dit niet aan de dijk. Het was huilen met de pet op en het Brugse vuur, al was dat eerder een waakvlammetje, doofde langzaam aan.

Toen iedereen zich al met een krappe zege van PAOK verzoende, sloeg Scepovic genadeloos toe. De Serviër raakte zowat zijn eerste bal van de tweede helft goed en kopte op voorzet van Peter Van Der Heyden de gelijkmaker tegen de touwen.

Toch eindigt het Brugse Europese avontuur dit seizoen in mineur. Blauw-zwart kon op geen enkel moment een rol van betekenis spelen in groep D en telt amper drie punten op vijftien. Over twee weken staat enkel nog de eer op het spel tegen Villarreal.

Herbeleef PAOK - Club Brugge