De Bruyne: "Ik was zes kilo kwijt"

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
De Bruyne: "Ik was zes kilo kwijt"
Foto: © SC

Kevin De Bruyne kreeg anderhalve maand geleden te horen dat hij klierkoorts had. De middenvelder mag het trainingsritme terug de hoogte injagen. “Ik wil zo snel mogelijk weer voetballen.”

Twee uur nadat hij te horen kreeg dat hij klierkoorts had, overleed zijn groot moeder. De klierkoorts zelf zorgde voor onzekerheid. “Als je een been breekt, weet je hoelang je out bent”, aldus De Bruyne in HLN.  “Hier niet, dat is het ergste.  De ene dag denk je: ik kan weer herbeginnen. Maar de dag erop voel je dat je het beter rustig aan doet.”

“Ik vond het vooral erg dat ik niet op de club mocht komen. Ik was minder betrokken bij de ploeg. Normaal doe ik buiten het voetbal ook dingen samen met Vossen of Daeseleire. Maar dat mocht ook niet meer.”

Twee weken geleden mocht De Bruyne aquajoggen. “Dat was een grote opluchting, want ik was alles kwijt. Ik heb in die vijf weken zes kilo verloren, van 75 naar 69 kilogram. Ondertussen zijn er daar weer vijf bij. De conditie is niet op peil, maar goed gezien de omstandigheden.”

“Ik wil zo snel mogelijk weer voetballen, maar ik moet oppassen dat ik me niet forceer. Als ik met Vossen en Vanden Borre ga joggen, ben ik al blij dat ik zes van de acht kilometer kan volgen. Ik hoop ook dat ik binnen enkele weken af en toe met de groep mag trainen. Dat zou al een klein succes zijn. Maar we mogen een terugval ook niet uitsluiten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties