Ref Colemonts wou Lokeren-Standard vroegtijdig stoppen

Nico Wieme
| 8 reacties
Ref Colemonts wou Lokeren-Standard vroegtijdig stoppen
Foto: © SC

De wedstrijd tussen Lokeren en Standard werd tot drie keer toe stilgelegd omdat de fans zich niet gedroegen. Ref Laurent Colemonts wond er geen doekjes om en wou voortijdig de aftocht blazen.

Als er sneeuw ligt, komt bij velen het kleinste kind naar boven. Op zich is daar niets verkeerd mee, alleen hebben scheidsrechters en hun assistenten daar geen begrip voor. De assistent van Laurent Colemonts werd in de eerste helft van de match tussen Lokeren en Standard tot tweemaal toe met sneeuw- of ijsballen bekogeld en kon daar niet om lachen.

Colemonts spoedde zich naar de Lokerse afgevaardigde en die liet de stadionomroeper volgende boodschap omroepen: "De scheidsrechter zal de wedstrijd voortijdig affluiten als er nog één ijsblok naar zijn assistent gegooid wordt." De Lokerse aanhang had de boodschap begrepen, maar vond het toch maar kleinzielig van de lijnrechter. De arme man werd op een welgemeende "schriemmuile" getrakteerd.

Voetzoekers

Ook de Standardaanhang liet zich niet onbetuigd. In de eerste helft vuurden zij al een voetzoeker af op het veld en toen zij dat na de rust nog eens deden, vond Colemonts ook dit welletjes. De ironie van het lot wou dat bij het afvuren van de tweede voetzoeker Mehdi Carcela geraakt werd.

Ook nu ging Colemonts de verantwoordelijken langs de lijn duidelijk maken dat het afvuren van voetzoekers onmiddellijk moest ophouden. Ook de fans uit de Vurige Stede hielden zich hieraan, waardoor de match uiteindelijk in normale omstandigheden kon voortgezet worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties