Brepoels "Déclic kwam in Lier"

Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Brepoels "Déclic kwam in Lier"
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

STVV ging de winterstop in met twintig punten. Het staat daarmee op een veilige 12de plaats.

"Op voorhand had ik getekend voor twintig punten", zegt coach Guido Brepoels in HBvL. "We verloren met Mignolet, Cantaluppi, Chimedza en Wilmet heel wat kwaliteit. Ik heb drie maanden moeten kneden aan een nieuw elftal. Uiteindelijk is het ons gelukt."

"We hebben lang in de degradatiezone gezeten, maar onze zeges tegen Lierse en Club Brugge hebben ons er bovenop geholpen. In Lier was de déclic, twee jonge gasten als Mutombo en Evertz namen de plaats in van ervaren spelers en het lukte. We wonnen met 1-2. Ook de inpassing van Henkinet verliep uitstekend."

"Het dieptepunt van de heenronde lag in Eupen. Zonder Mennes zijn we daar helemaal uit verband gespeeld. Vanaf toen ben ik niet meer naar individuele kwaliteiten gaan kijken. We moeten samen strijden en één blok vormen."

"Op dit moment moeten we ons voorbereiden op een vertrek van Sidibé, we moeten er klaar voor zijn als hij toch nog een transfer afdwingt. Daarbij moeten we ook op zoek gaan naar een nieuwe nummer tien, iemand die de lijnen uitzet zoals Chimedza vorig seizoen deed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties