Myrie weer maanden buiten strijd

Maarten Van Bever
| 8 reacties
Myrie weer maanden buiten strijd
Foto: © SC

Slecht nieuws voor AA Gent-speler Roy Myrie. Net toen hij op het punt stond om weer aan te sluiten bij de groepstrainingen, blesseerde hij zich. Uit een controlescan blijkt een nieuwe operatie noodzakelijk waarna een maandenlange revalidatie wacht.

Onderzoek wees uit dat in de vijf maanden geleden genaaide meniscus van de rechterknie weer een heel klein scheurtje zit, deze keer aan de achterkant. Er wacht de Costa Ricaan een nieuwe, zware operatie en een revalidatie die opnieuw enkele maanden zal duren.

Myrie raakte eind augustus in de Europa League-wedstrijd tegen Feyenoord geblesseerd aan de rechterknie. De dokters stelden toen een scheurtje in de meniscus vast, waardoor de Costa Ricaan maanden vanaf de zijlijn moest toekijken. De blessure evolueerde de voorbije weken gunstig, maar op stage sloeg het noodlot nu een tweede maal toe.

Het nieuws over de nieuwe blessure van Myrie heeft manager Michel Louwagie doen beslissen dat er nog versterking komt. 'We kijken uit en er komt zeker nog iemand bij voor de verdediging. Neen, namen heb ik nog niet.'

Ook Shlomi Arbeitman bleef gisteren weg van de training met knieproblemen. 'Het is afwachten wat het resultaat zal zijn van een scan vrijdag, maar het zou wel eens een licht letsel aan de meniscus kunnen zijn. Neen, zeker niet zo erg als dat van Myrie, maar toch voldoende hinderend dat hij werd vrijgesteld van training', aldus dokter Luc Vanden Bossche.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties