Vermiste Ramos bezorgt Standard kopzorgen

Maarten Van Bever
| 39 reacties
Vermiste Ramos bezorgt Standard kopzorgen
Foto: © SC

Is een tweede geval-Meteb in de maak? Standard-verdediger Victor Ramos houdt zich al vier weken schuil in zijn thuisland Brazilië. Standard hoopt op een terugkeer maar zit duidelijk verveeld met de zaak, zo valt te lezen in Het Nieuwsblad.

Bij Standard zelf wil men liever geen commentaar geven in de zaak Ramos. De Braziliaan vertrok op maandag 27 december naar zijn thuisland en heeft nog steeds niets van zich laten horen. Hij ontbrak toen Standard op 4 januari op stage naar Portugal vertrok en kwam ook niet opdagen in de voorbereiding op de topper tegen Anderlecht van aanstaande zondag. De zaak-Ramos doet sterk denken aan de affaire-Meteb vorige zomer.

Een Braziliaanse bron bevestigt dat Ramos nooit meer voor Standard wil spelen. 'Hij voelde zich niet goed in zijn vel in België en wil mentaal en sportief een nieuwe start nemen. Hij hoopt dat Standard hem wil uitlenen aan een Braziliaanse club, ook al is zo'n scenario niet evident. Overigens dacht hij er vorige zomer al over na om België voorgoed te verlaten.'

Victor Ramos ligt nog tot 2014 onder contract in Luik. Door zich niet aan te melden in Luik kan hij in principe worden ontslagen door Standard. Dat zal echter niet gebeuren omdat hij anderhalf jaar geleden zo'n 2 miljoen euro heeft gekost en daarmee de duurste speler uit de clubgeschiedenis was. Standard wil het geïnvesteerde geld recupereren.

Door zijn marktwaarde houdt Victor Ramos Standard in een houdgreep. Als smeken niet helpt, zullen de Rouches naar de grote middelen moeten grijpen. De logische stap is dreigen met een procedure voor de FIFA, net als in de zaak-Meteb gebeurde. Meteb kon zo'n procedure vermijden door zijn contract af te kopen voor een half miljoen euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties