Interview Wim Mennes: “Terugkeer naar Westerlo is altijd speciaal”

Yves Brokken
| 7 reacties
Wim Mennes: “Terugkeer naar Westerlo is altijd speciaal”
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

Wim Mennes (34) begon dit seizoen aan zijn vijftiende editie als profvoetballer. Na een sportief uitstekend 2009-2010 draait het dit seizoen wat minder voor de bijna 34-jarige Lommelaar en zijn club STVV. Morgen keert hij nog eens terug naar Westerlo.

Mennes voetbalde zich vorig seizoen in de kijker met de Truienaars door zich vlotjes te plaatsen voor play-off I. Dit seizoen verliep aanvankelijk desastreus, maar na een mooie negen op negen heeft de Limburgse club toch al wat afstand kunnen doen van de degradatieplaatsen. Mennes hoopt dat de club zich snel kan verzekeren van het behoud in eerste klasse.

“De doelstelling is nu om de komende weken veel punten te pakken zodat we definitief gered zijn”, vertelt hij. “Het zou mooi zijn om de ploegen die in deze winterperiode veel geld uitgaven aan nieuwe spelers (Lierse en Charleroi, red.) toch het nakijken te kunnen geven.”

Westerlo

Mennes had verwacht dat STVV het dit jaar niet makkelijk zou krijgen. “We wisten dat we vorig seizoen een uitzonderlijk jaar hadden voor een club als STVV. Voor Nieuwjaar hadden we nu toch een slechte periode van een zes à zeven weken, maar we hebben ons met drie zeges op rij toch herpakt.  Dus ik kan niet zeggen dat we ontgoocheld zijn over het matige seizoen.”

Zaterdag trekt STVV naar Westerlo. “Zeker en vast een speciale wedstrijd voor mij”, aldus de verdedigende middenvelder, die zes en een half seizoen in het Kuipje van de Kempenaren voetbalde. "Toen ik er de eerste keer terugkwam, was ik er al een paar weken voordien mee bezig. Nu wordt het de tweede keer en ben ik iets rustiger, maar dat neemt niet weg dat Westerlo mij altijd een apart gevoel zal geven.”

Mennes verliet Westerlo in januari 2008 omdat hij er geen kans meer kreeg na een blessure. “Toch houd ik er geen slecht gevoel aan over”, bedenkt hij. “Ik denk dat ik er al iets te lang speelde en dat het gewoon op was voor mij. Een verhuis naar STVV was op dat moment een goede oplossing. Maar ik heb nog vaak contact met Dieter Dekelver en Jefke Delen. En ook manager Herman Wijnants en trainer Jan Ceulemans kom ik nog graag tegen.”

Lente 34 komt eraan voor Mennes, maar het voetbal steekt geenszins tegen. “Ik wil zelf nog zo lang mogelijk doorgaan als speler”, zegt hij. “Het zou leuk zijn als dat bij STVV kon. De mensen hebben hier vertrouwen in mij, ik sta in de ploeg en voel me hier goed tout court. Mijn contract loopt in juni wel af, maar ik heb al een informeel gesprek gehad met voorzitter Duchâtelet. Hij zei me dat ik zeker mag blijven als we in eerste klasse blijven.”

"Als de club degradeert en volgend seizoen voor de jeugd kiest, is het voor mij over bij STVV"

“Als we degraderen, hangt mijn toekomst af van welke koers de club wil varen. Als ze direct opnieuw willen promoveren, dan kan het best dat ik bijteken, maar als ze voor de jeugd kiezen is het voor mij natuurlijk over. Ik begin wel te beseffen dat ik aan mijn laatste jaren bezig ben, maar het gevoel zegt dat het te vroeg is om nu al te stoppen.”

“De laatste jaren begin ik steeds meer mee te denken tijdens het spel zelf, dus misschien schuilt er wel een trainer in mij. Als regentaat lichamelijke opvoeding zou ik het in ieder geval moeilijk hebben om afscheid te nemen van de voetbalwereld. Misschien begin ik volgend seizoen eindelijk eens aan een trainerscursus”, lacht Mennes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties