Smolders: "Meer balvastheid"

Smolders: "Meer balvastheid"
Foto: © SC

AA Gent legde zondag tegen Standard zijn beste prestatie van 2011 op de grasmat. “Er zat meer beweging en balvastheid in de ploeg”, stelde middenvelder Tim Smolders vast.

De inbreng van Yaya Soumahoro was daar volgens Smolders niet vreemd aan. “Hij heeft het vandaag heel goed gedaan. En ook Yassine El Ghanassy groeit terug naar zijn beste vorm toe”, aldus Smolders.

“Als de aanvallende flanken het goed doen, kan je als middenvelder ook beter aansluiten. Lijden zij balverlies, dan lopen wij uit positie en laten we ons mannetje lopen. Daarom liep het de vorige weken ook wat minder. Nu is er meer balvastheid.”

Francky Dury kon terug op Jesper Jörgensen rekenen, maar behield het vertrouwen in Smolders, die op het Kiel nochtans geen goede indruk naliet. “Niemand speelt alle wedstrijden, maar ik heb mezelf altijd als basisspeler beschouwd. Het is logisch dat de trainer met zoveel wedstrijden af en toe eens roteert. Bij die wissels blijft ook niemand bij de pakken zitten, maar wordt er hard gewerkt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties