shaShakhtar Donetsk
asrAS Roma
Willian 58'
2-0
Datum: 08/03/2011 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
IJzersterk Shaktar maakt snel komaf met Roma
IJzersterk Shaktar maakt snel komaf met Roma
Foto: © SC

AS Roma heeft de scheve situatie niet kunnen rechtzetten. Op Oekraïns terrein gingen de Romeinen met 3-0 ten onder. Voor de eerste keer in zijn bestaan bereikt Shaktar Donetsk de kwartfinales van de Champions League.

Shaktar verdedigde op eigen veld een 3-2 voorsprong die het in een spectaculaire heenmatch bij elkaar sprokkelde. Het deed echter meer dan verdedigen alleen, want de eerste de beste kans voor de Oekraïners was meteen raak. Een voorzet vanop links werd nog licht aangeraakt door Hübschman en doelman Doni grabbelde ver naast het leer.

Voor Roma werd de taak dus nog iets moeilijker, want om door te gaan moesten de Romeinen op dat moment al drie keer scoren. Wel kreeg de ploeg van kersvers trainer Montella al snel een kans om op gelijke hoogte te komen.

Trekfout op Boriello en strafschop voor Roma. Licht gegeven, maar Boriello mocht toch zelf achter de bal gaan staan. De Italiaanse spits liet het cadeautje echter liggen, want de doelman van Shaktar koos de juiste hoek uit en echt goed gegeven was de elfmeter nu ook niet bepaald.

Mexès rood, De Rossi ontsnapt
Het was voor de rest allemaal ongevaarlijk wat Roma op de mat legde en soms kwam Shaktar er nog heel gevaarlijk uit. Roma haalde zich nog meer onheil op de nek, want het moest nog een uur met tien door toen Mexès rood incasseerde. En eigenlijk had ook De Rossi zich mogen gaan douchen, want een flagrante elleboogstoot in het gezicht van Srna bleef onbestraft door topscheidsrechter Webb. Integendeel, hij kreeg zelf nog geel voor protest.

En wie nog enige twijfel had, werd tien minuten ver in de tweede helft helemaal gerustgesteld. De Braziliaan William krulde de bal in de verste hoek, een prachtdoelpunt! Wedstrijd volledig gespeeld. Want AS Roma kon niet echt een vuist meer maken. Met tien tegen een ijzersterk geheel was dan ook onbegonnen werk. Eduardo maakte er met zijn tweede van de avond zelfs nog 3-0 van.

Herbeleef Shakhtar Donetsk - AS Roma