Janssens: "Middenmoot is de ambitie"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Janssens: "Middenmoot is de ambitie"
Foto: © SC

Lierse heeft woensdagmiddag Chris Janssens voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer. Hij volgt de Noor Trond Sollied op. “De ambitie van Lierse is een rustig jaar in de middenmoot.”

Sollied hield Lierse het voorbije seizoen in eerste klasse, maar de Noor legde dinsdag een ultiem voorstel van de Antwerpse club naast zich neer. Een dag later wordt Chris Janssens, de assistent van Sollied,al voorgesteld als zijn opvolger.

“Het is heel snel gegaan”, zegt Janssens. “Tot dinsdag dacht ik dat Trond zou blijven, maar deze kans moest ik met beide handen grijpen. Ik kan nu bouwen op zijn werk. Als speler heb ik ook veel geleerd van Georges Leekens. Zijn voorbeeld wil ik volgen.”

Janssens behoudt Patrick Nys als keeperstrainer en hoopt ook dat Herman Vermeulen zijn lot aan Lierse verbindt. “Herman heeft beloofd dat hij snel zal antwoorden. Over wie mijn tweede assistent zal worden, heb ik nog niet nagedacht. Eric Van Meir? Hij heeft de kwaliteiten, maar ik moet nog eens nadenken.”

Lierse ontsnapte maar nipt aan de degradatie, maar de lat moet volgend seizoen hoger. “De ambitie van Lierse is een rustig jaar in de middenmoot. We hebben kwaliteit, zeker op het middenveld. Maar we willen wel nog een verdediger, een offensieve middenvelder en een spits aantrekken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties