Leekens: "Geprobeerd handrem Witsel op te trekken, maar mislukt"

Leekens: "Geprobeerd handrem Witsel op te trekken, maar mislukt"
Foto: © SC

Georges Leekens is begonnen met de laatste details te perfectioneren voor de wedstrijd van vrijdag tegen Turkije. De training verliep vandaag achter gesloten deuren, maar de bondscoach kon nog steeds geen basisploeg vrijgeven.

"Er moeten nog knopen doorgehakt worden", wist Leekens te vertellen op zijn persconferentie woensdag. "Op training vandaag zijn er een paar jongens die nog wat harder op de deur komen kloppen zijn." Over wie het ging wou Leekens niet kwijt, maar wel dat hij morgen zijn beslissing zal nemen.

"Het is niet makkelijk om 18 namen op papier te zetten, want de concurrentie is heel groot. Iedereen probeert er bij te zijn. Zo zag ik vandaag Dries Mertens weer met heel veel pit en frisheid trainen. Er zullen dus jongens teleurgesteld moeten worden."

Op de rechtsachter lijkt de knoop doorgehakt te zijn. Toby Alderweireld werd vandaag door Leekens nog eens extra gebrieft. "We hebben ons beziggehouden met Toby. Hij weet dat hij voor een moeilijke wedstrijd staat, maar in Turkije deed hij dat goed en dat was toch geen cadeau."

Op de linksachter zit Leekens echter nog met vraagtekens. Vertonghen, Lombaerts of toch maar Vermaelen? "Ik heb vandaag een Vermaelen gezien die nog wat werk voor de boeg heeft, maar toch al op een heel hoog niveau acteert. Voor jongens als Thomas, Kompany en Fellaini leg ik de lat heel hoog, want dat zijn toch jongens die de rest moeten meesleuren."

Dan had Leekens ook nog een leuke opmerking over Axel Witsel, duidelijk in bloedvorm. "Ik heb geprobeerd om de handrem wat op te trekken bij Axel, maar zonder al te veel succes. Die jongen zit in zo'n grote vorm dat hij niet in te tomen is. Met die betrokkenheid, emotie en passie moeten we vrijdag ten oorlog trekken."

De Rode Duivels kunnen u ook nog een extraatje bezorgen!
U krijgt van ons immers 150 euro gratis gratis krediet om te gokken via BWIN. Schrijf u in via deze website en ga naar huis met zak geld.
 
Denkt u bijvoorbeeld dat de Rode Duivels met 2-1 zullen winnen van Turkije, dan betaalt BWIN  zeventien keer uw inzet terug: 2.550 euro. U kan ook voorzichtiger zijn en gewoon gokken op een overwinning van de Belgen, wat nog steeds 322,5 euro oplevert. 

Gegokt maar verloren? Misschien is er nog een troostprijs. Bij iedere gok van 10 euro op een sportweddenschap tot eind juni, maak je nog kans op een VIP-reis naar Real Madrid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties