Zweden en Finland winnen in groep E

Bart De Wilde
| 2 reacties
Zweden en Finland winnen in groep E
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zweden ging met 4-1 winnen op het veld van Moldavië. In de andere wedstrijd in groep E won Finland met het kleinste verschil van San Marinao.

Moldavië - Zweden: 1-4
Zweden startte sterk tegen Moldavië. PSV-speler Ola Toivonen profiteerde van een blunder van de doelman van Moldavië. Stanislav Namasco kon een houdbaar schot van de Zweedse spits niet uit zijn doel houden.

Johan Elmander nam de twee volgende doelpunten voor zijn rekening. Hij maakte een goal voor de koffie en een goal erna.

Igor Bugaiov redde nog wel de eer voor de thuisploeg, maar de Moldaviërs kregen toch nog een vierde doelpunt tegen. Invaller Alexander Gerndt legde de eindstand vast op 1-4.

San Marino - Finland: 0-1
Finland mocht aantreden tegen voetbaldwerg San Marino, maar imponeerde niet. De finnen wonnen met het kleinste verschil door een doelpunt van Mikael Forsell, op aangeven van Mika Väyrinen. San Marino is sinds vrijdagavond de enige ploeg in de kwalificatiecampagne die nog niet heeft gescoord.

Zweden staat nu tweede met drie punten voorsprong op Hongarije en zes punten achterstand op leider Nederland. Moldavië en Finland hebben beide zes punten en volgen op drie punten Hongarije, de nummer drie in stand. San Marino staat troosteloos laatste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties