Belgische clubs volgen Amerikaans international

Belgische clubs volgen Amerikaans international
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Zweedse markt is populair bij Belgische voetbalclubs. Nu zou de Amerikaanse middenvelder Alejandro Bedoya (Örebro) in de belangstelling staan van verschillende Belgische eersteklassers.

Bedoya is een 24-jarige middenvelder die sinds 2009 in Zweden voetbalt. Dit seizoen was hij in negen wedstrijden al goed voor vier doelpunten en twee assists. Bedoya kwam al zeven keer uit voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten en zit nu ook in de selectie voor de Gold Cup.

Magnus Skoldmark, sportief directeur van Örebro, acht de kans klein dat Bedoya na de zomermercato nog in Zweden zal voetballen. De Amerikaan met Colombiaanse roots liep al proef bij Birmingham en staat ook op het verlanglijstje van het Schotse Rangers.

Ook in België en Nederland zijn de kwaliteiten van Bedoya opgevallen. Mogelijk is Club Brugge een van de geïnteresseerde ploegen. Blauw-zwart meldde zich bij Örebro al voor de Zweedse verdediger Michael Almebäck. Er meldden zich ook al enkele Duitse ploegen voor de Amerikaan, meldt Skoldmark.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties