Anderlecht wil deadline voor transfer Lukaku

Anderlecht wil deadline voor transfer Lukaku
Foto: © SC

Er is nog heel wat onduidelijkheid over wie er nu gaat bijkomen en wie er gaat vertrekken bij Anderlecht. Volgens Herman Van Holsbeeck komt er binnenkort meer duidelijkheid. Het is echter wachten op meer nieuws rond Romelu Lukaku.

Romelu Lukaku lijkt de spil te zijn in de komende transferpolitiek van Anderlecht. Dieumerci Mbokani is pas een echte optie indien de 18-jarige aanvaller zijn valiezen pakt in het Constant Vanden Stock-stadion. Met Milan Jovanovic wordt verder onderhandeld, maar ook daarvoor moeten er blijkbaar eerst een paar zware contracten verdwijnen zodat Anderlecht een extra inspanning kan doen.

Geen zotte dingen voor Jovanovic
"Er ligt nog een heel groot gat tussen wat wij Jovanovic hebben aangeboden en wat hij zelf wil", bevestigde manager Van Holsbeeck. "Wij gaan geen gekke dingen doen. We hebben een salarisplafond en dat willen we niet overschrijden. Ik wil op de voorpagina van de dagbladen komen door slechte prestaties, maar niet omdat de club op de rand van het faillissement staat."

Dat wil echter niet zeggen dat Anderlecht de piste Jovanovic verlaat. Integendeel. "We gaan het nu allemaal een weekje laten bekoelen en dan terug rond de tafel zitten. Milan heeft al aangegeven heel graag naar Anderlecht te willen komen en er zal wel ergens een tussenweg zijn. Ik ken het budget waarmee ik mag werken uit het hoofd en dat heb ik hem ook gezegd."

Lukaku: deadline
Of Romelu Lukaku vertrekt blijft echter het grote vraagteken. Dat er momenteel meerdere clubs in de dans willen springen zou de zaken wel eens kunnen versnellen. Dat moet ook, want de Brusselaars willen snel nieuws. "Op 31 augustus vertrekt hij niet meer", benadrukte Van Holsbeeck.

"Ik ga binnenkort duidelijke afspraken maken met zijn omgeving en ook proberen een deadline vast te leggen. Misschien blijft hij wel nog beter een jaartje hier. De kansen dat hij vertrekt zijn momenteel fiftyfifty zou ik zeggen."

Biglia: de juiste prijs
Ondertussen kampt het Brusselse bestuur met nog een probleem. Iedereen was er immers eerst gerust op dat Lucas Biglia wel nog zou blijven, maar ondertussen heeft die alweer laten weten een transfer te willen. "Binnen een weekje staat hij hier terug en dan zullen we dat allemaal eens bespreken", zei Van Holsbeeck nog.

"We zullen dan een evaluatie van zijn schouderblessure maken. Maar het ook over die transfer hebben. Hij heeft net voor vier jaar bijgetekend, maar dat wil natuurlijk niet al te veel meer zeggen. Ik zeg wel dat hij enkel weg mag als Anderlecht er 'veel veel veel' beter uitkomt. In principe is iedereen te koop, maar voor de juiste prijs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties