Lierse: zware opdracht voor Chris Janssens

Fabian Morren
| 6 reacties
Lierse: zware opdracht voor Chris Janssens
Foto: © SC

“Een rustig seizoen in de middenmoot.” Dat moet de ambitie van het tweede seizoen van Lierse op het hoogste niveau worden. Het Lisp vertoonde tijdens de zomermercato alvast beterschap, al staat Chris Janssens niet voor een eenvoudige opdracht.

Na de promotie naar eerste klasse droomde Maged Samy van Europees voetbal met Lierse. De slechte seizoensstart op het hoogste niveau dreef de Egyptische mecenas echter tot wanhoop. Het Lisp werd een duiventil waarin de moederkloek haar jongen niet meer herkende.

Aimé Anthuenis, die Lierse naar eerste klasse leidde, en Eric Van Meir werden afgeserveerd als T1 en ook wonderdokter Trond Sollied had zijn handen vol om de laatste kleine kampioen te verzekeren van een verlengd verblijf bij de Belgische elite.

Het moeilijke seizoen zorgde ook bij Samy voor realisme. (Voorlopig) geen grootse uitspraken maar wel een grote kuis. Liefst twaalf spelers nemen afscheid. Sollied wordt vervangen door de onervaren Chris Janssens.

De opvallendste exit is die van Tomasz Radzinski. De 37-jarige Poolse Canadees fladderde tijdens de wedstrijden in play-off II weer over de groene grasmat, maar weigerde een contractverlenging. Reden: de terugkeer van de uitgeleende Benjamin Nicaise. Vorig jaar stonden beide kemphanen nog neus aan neus. Radzinski verkondigde dat hij nooit nog met Nicaise in één ploeg zou spelen.

En laten ze van Nicaise nu net veel verwachten op het Lisp. De Fransman moet op het middenveld voor meer strijd zorgen. Een andere naam die met argusogen zal gevolgd worden, is die van Joeri Dequevy. “Ik heb een slecht jaar achter de rug”, beseft het jeugdproduct van Anderlecht. “Dit jaar moet ik een nieuwe start nemen.”

Zwakke defensie

Pijnpunt vorig seizoen was de wankele defensie. Boban Grncarov (ex-AA Gent) en Karim Saïdi moeten alvast voor meer concurrentie zorgen. In de aanval moet Wesley Sonck voor de doelpunten zorgen, al zoeken de Pallieters nog voor offensieve versterking.

Het wordt ook uitkijken naar trainer Chris Janssens. Na zijn carrière als profvoetballer werd hij gepromoveerd tot assistent-trainer. Nu krijgt hij zijn kans als T1. Zal hij met zijn beperkte ervaring voldoende resultaten kunnen neerzetten. “De ambitie is een rustig seizoen in de middenmoot”, klinkt het strijdvaardig.

Onze prognose: 14e

Geschreven door Kersten Steurbaut

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties