Cercle Brugge: mix vinden tussen jong en oud

Fabian Morren
| 8 reacties
Cercle Brugge: mix vinden tussen jong en oud
Foto: © SC

Cercle Brugge eindigde de laatste drie seizoenen telkens op een negende plaats. De Vereniging heeft zich voor het nieuwe seizoen niet echt versterkt, maar er wordt verwacht dat Bob Peeters zijn troepen opnieuw naar een veilige plaats in de middenmoot zal leiden.

In doel is Verbist een zekerheid. Met Cornelis, Viane, Portier en Evens heeft Cercle een ervaren en degelijke Belgische achterlijn. Ook Vidarsson is één brok ervaring en moet voor de verdediging de gaten dichten.

Op het middenveld moet de jonge Lukas Van Eenoo voor de creativiteit zorgen. Het talentvolle jeugdproduct is uitgegroeid tot de draaischijf van de ploeg. Met Reynaldo vertrok een speler die met een flits de match kan beslissen. Zijn vervanger kan de snelle Rudy zijn, die in de voorbereiding een sterke indruk achterliet.

Het samenwerkingsverband tussen Cercle en de Portugese topclub Sporting Lissabon wierp vorig seizoen al zijn vruchten af. Nuno Reis en Renato Neto speelden sterk in de centrale as en dat wordt dit seizoen opnieuw van hen verwacht. Owusu vertrok, maar met Baldé kreeg Cercle een nieuwe stevige spits van Sporting.

Het valt af te wachten of Baldé ook een meevaller is, want anders komt er voorin veel gewicht op de oude knoken van Foley terecht. In steun van de diepe spits speelt Iachtchouk, die ook een jaartje ouder wordt, maar in een goede dag nog vaak beslissend is voor Cercle.

Trainer Bob Peeeters kende vorig seizoen een goed debuut als coach. Hij zal ongetwijfeld opnieuw heel wat jongeren een kans geven. D’Haene, Van Roose, Mestdagh, Mertens en Naudts gaan proberen hun kans te grijpen. Als Peeters een goede mix vindt tussen de jonge en ervaren spelers, dan zal Cercle zich dit seizoen normaal gezien weer in de middenmoot plaatsen.

Onze prognose: 10e

Geschreven door Maarten Verhoeven

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties