Uruguay wint de finale van de Copa America

Maarten Verhoeven
| 19 reacties

Uruguay heeft voor de 15de keer de Copa America gewonnen. Het won in de finale met 3-0 van Paraguay, dankzij Suarez en Forlan.

De eerste kansen waren voor Uruguay. Suarez stuitte op doelman Villar en een kopbal van Lugano werd weggewerkt. De sterke start van Uruguay resulteerde na twaalf minuten in een doelpunt van Luis Suarez.

De Liverpool-spits was in de eerste helft een gesel voor de defensie van Paraguay en ook Forlan dreigde enkele keren. Even voor rust kon Forlan dan toch Villar verschalken. Paraguay kon in de eerste helft geen vuist maken tegen een sterk Uruguay.

Na de pauze raakte Valdez de lat voor Paraguay, dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer, maar slechts moeizaam kansen afdwong. Uruguay hield vrij gemakkelijk stand en Forlan besliste de wedstrijd op aangeven van Suarez. Uruguay kroonde zich op die manier voor de 15de keer tot kampioen van Zuid-Amerika.

Doelpunten: 12’ Suarez (1-0), 42’ Forlan (2-0), 90’ Forlan (3-0)

Uruguay: Muslera; M.Pereira, Lugano, Coates, Caceres (89’ Godin); Perez (70’ Eguren), Rios, Gonzalez, A.Pereira (64’ Cavani); Suarez, Forlan

Paraguay: Villar; Piris, Da Silva, Veron, Marecos; Ortigoza, Riveros, Caceres (65’ Estigarribia), Vera (65’ Perez), Valdez, Zeballos (77’ Barrios)