Sollied: "AA Gent kan kampioen worden"

Fabian Morren
| 47 reacties
Sollied: "AA Gent kan kampioen worden"
Foto: © SC

Trond Sollied is aan zijn derde ambtstermijn begonnen bij AA Gent. De Buffalo's verloren vorig weekend met 0-1 van Cercle Brugge, maar de coach ziet het helemaal zitten. "Een beetje geluk, meer hebben we niet nodig."

Het gebeurt niet vaak dat een trainer drie keer bij dezelfde club aan de slag gaat. "Misschien wel, maar de verklaring is simpel. In België heb ik altijd in Gent of in de omgeving gewoond. Ik hield ook altijd contact met AA Gent, omdat ik een speciale relatie met deze club heb. Dit is immers mijn eerste buitenlandse werkgever", zegt Sollied.

In tien jaar veranderde er veel bij Gent. "Je voelt op alle gebieden dat de club professioneler is geworden. Toen ik hier arriveerde, had AA Gent bijna 25 miljoen euro schuld. Michel Louwagie verdient alle lof. Terwijl die schulden werden terugbetaald, is de club erin geslaagd zijn infrastructuur te verbeteren en dichter bij de top aan te sluiten. Op de koop toe is AA Gent niet langer verplicht om spelers te verkopen", weet de Noorse trainer in Het Nieuwsblad.

Aan ambitie is er geen gebrek. "Er is niet zoveel nodig om met deze ploeg kampioen te worden", beweert Sollied. "Of om de beker te winnen. Wat geluk, meer niet. AA Gent presteert al een aantal jaren op beide fronten vrij stabiel. In de competitie eindigt deze club al jaren bij de eerste vijf en als alles goed zit, kan het eerste eindigen. Zeker in deze competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties