Reactie Brys: "We blijven op schema"

Maarten Verhoeven
| 26 reacties
Brys: "We blijven op schema"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen had het niet onder de markt tegen Lierse. Toch kon Malinwa in de slotfase nog het verschil maken via Gorius.

De trainer van KV Mechelen, Marc Brys, analyseerde de prestatie van enkele van zijn spelers. "Wat Gorius liet zien was individuele klasse. Ook bij de eerste goal speelde hij subtiel Iddi aan. We moeten hem zo hoog mogelijk kunnen aanspelen. Zowel hij als Destorme komen op die positie goed uit de verf. De winnende treffer kwam er op een magistrale manier."

"Iddi stelt ons dan weer in staat om het spel te brengen dat we willen brengen: bewegingsvoetbal. Hij moet alleen nog belangrijker en beslissender worden. Hij werd niet vervangen omdat hij slecht speelde, maar ik wou met Koulibaly meer power brengen."

Seth De Witte was bijzonder gedreven tegen zijn ex-team. "Ik had op training gemerkt dat hij extra geprikkeld en gemotiveerd was. Hij is bij Lierse op een minder mooie manier weg gegaan. Hij was in de eerste helft heel scherp in de duels en zijn positiespel was goed. Bij de tegengoal verliest hij de bal wel."

Ook over Kevin Vandenbergh was Brys tevreden. "Hij heeft hard gewerkt. Op dat gebied heeft hij zijn imago wat tegen. Hij kwam nog twee keer dicht bij een doelpunt, met onder meer een schot op de paal. Zowel in balbezit als in balverlies deed hij zijn job."

Andere speelstijl met Kovacs

"Al bij al is de zege wel verdiend", meende de trainer van Mechelen. "We startten heel goed, met pressing en agressie bij balverlies. In balbezit speelden we goed tussen de lijnen. We kwamen verdiend op voorsprong. De wissel met Kovacs gooide daarna roet in het eten. Het gaf de match een andere wending. Het was een andere speelstijl, met meer lange ballen."

"Na de rust waren we te weinig balvast en was er niet genoeg balcirculatie. We hadden geen pasklaar antwoord op de goede start van Lierse na de pauze. Er kwam meer ruimte tussen de linies en we verloren te vaak de tweede bal. Na het tegendoelpunt konden we opnieuw reageren. Met deze overwinning blijven we op schema. Thuis laten we geen steken vallen. Nu moeten we proberen om op verplaatsing ook punten te halen", concludeerde Brys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties