Barcelona wint Europese Supercup

Fabian Morren
| 40 reacties
Barcelona wint Europese Supercup
Foto: © SC

Barcelona heeft de Europese Supercup veroverd. De Catalanen bleken in Monaco te sterk voor Europa League- winnaar FC Porto: 2-0.

Barcelona won in mei nog de Champions League na een overtuigende zege in de finale tegen Manchester United. Ook in de Supercup was de ploeg van Pep Guardiola een maatje te groot voor de tegenstander. Nochtans opende Porto wel sterk, met vooral een bedrijvige Hulk.

Barcelona nam al snel over. Het tempo ging de hoogte in en Porto kreeg het moeilijker. Guarin ging Messi dan ook nog eens een handje helpen door de bal knullig in te leveren bij de Argentijn. Messi nam het geschenkje in dank aan.

Porto, met Steven Defour de hele wedstrijd op de bank, begon ook sterk aan de tweede helft. Onder meer Moutihno zag een poging op niets uitdraaien. Nadien nam Barcelona de wedstrijd weer in handen. David Villa en Pedro vergaten de Portugezen echter helemaal uit te tellen.

In de slotfase slikte Porto nog twee rode kaarten (voor Rolando en Guarin). Fabregas nam uiteindelijk alle twijfels weg. Na een schitterende pass van Messi rondde de middenvelder, die deze zomer overkwam van Arsenal, al even mooi af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties