Analyse Loting biedt Club perspectieven

Tomas Taecke
| 22 reacties
Loting biedt Club perspectieven
Foto: © SC

Met de tegenstanders Braga, Birmingham en Maribor zal het blauwzwarte kamp zeker niet ontevreden zijn. Overwinteren is het doel, al is dit op het Europese toneel zeker geen evidentie.

SC Braga

Met Sporting Clube de Braga krijgt Club Brugge een Europees finalist over de vloer. De Portugese club die ook Standard in 2009 uit de 16de finales van de toenmalige Uefa-Cup wipte, verloor vorig seizoen de Europa League-finale tegen landgenoot FC Porto. Op weg naar die finale versloeg Braga  onder meer Benfica, Dynamo Kiev en Liverpool. Club zal aan Braga dus een lastige klant hebben, dat in eigen land slechts eenmaal een trofee pakte, de beker in 1966. Opvallendste spelers bij Braga zijn de Portugezen Nuno Gomes en Hugo Viana.


Birmingham City

Birmingham City Football Club werd vorig seizoen op de slotspeeldag van de Premier League naar de tweede afdeling verwezen. Omdat de blauwwitte formatie in hetzelfde seizoen de League Cup wist te winnen, komen ze dit jaar als tweedeklasser uit in de Europa League. Op weg naar de groepsfase versloegen de Britten het Portugese Nacional.
De Chileen Jean Beausejour, Stephen Carr, Cameron Jerome en Nikola Zigic zijn de meest gekende namen in de selectie van coach Chris Hughton.
 

NK Maribor

Het Sloveense NK Maribor zal vooral in Genk een belletje doen rinkelen. In het seizoen 1999-2000 plaatste Maribor zich ten koste van de Genkenaars voor de Champions League. De Sloveense club won sinds het uiteenvallen van Joegoeslavië negen titels en zes bekerzeges in eigen land. De spelerskern van Maribor bestaat voornamelijk uit Slovenen, aangevuld met enkele Brazilianen waarvan Marcos Tavares de bekendste is.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties