Nabil Dirar: "Fysieke tegenstanders"

Tomas Taecke
| 29 reacties
Nabil Dirar: "Fysieke tegenstanders"
Foto: © SC

Samen met enkele spelers van blauwzwart zag onze redactie Braga, Birmingham en Maribor aan Club Brugge gekoppeld worden. Nabil Dirar is ervan overtuigd dat de Bruggelingen zich zullen kwalificeren, al zullen ze in de zes wedstrijden stevig op hun benen moeten staan.

"Zeventig tot tachtig procent kans", schat Dirar de kwalificatiekansen van zijn ploeg in. "We moeten ons spel spelen en voluit gaan, dan is alles mogelijk", aldus de flankspeler.

Over het Portugese Braga heeft Dirar vanzelfsprekend de meeste twijfels: "Ik heb ze vorig seizoen gevolgd in de eindfase van de Europa League. Het is een bizarre ploeg, die vooral met fysiek voetbal resultaten tracht te behalen. Ik zag ze Liverpool uitschakelen en een sterke finale spelen tegen Porto. We kennen de ploeg wel een beetje, wat de voorbereiding op die wedstrijden vergemakkelijkt", legt de Marokkaan uit.

"Birmingham valt moeilijk in te schatten", richt Dirar zich op de Britse tegenstander. "Ze degradeerden naar tweede klasse dus zullen ze wel veel goede spelers verloren hebben. De Engelse competitie is zonder twijfel mijn favoriete, ik ben blij dat ik er eindelijk eens mag gaan voetballen. Opnieuw zal dit tweeluik een ware fysieke veldslag worden", concludeert Nabil Dirar.

"Over Maribor weet ik weinig of niets, toch moeten we daar altijd tweemaal van kunnen winnen. Dit zijn wel confrontaties waar je soms fel gehavend kan uitkomen, of zelfs een been kan verliezen", overdrijft Dirar al lachend.

Ook Carl Hoefkens volgde de loting over de middag van nabij. De verdediger uitte zijn onvreugde over Braga wanneer de enige club die hij niet wilde treffen toch bij Club werd ingedeeld: "Onaantrekkelijk en aartsmoeilijk", weet Hoefkens.

Graag had de ex-Stoke City-speler zijn voormalige werkgever uit de bus zien komen. Birmingham is voor de Lierenaar een mooie troostprijs: "Geweldige sfeer in het stadion, bovendien een ploeg die we zeker moeten aankunnen", geeft Hoefkens zijn mening over de loting.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties