Analyse Pittige maar haalbare kaart voor Anderlecht

Pittige maar haalbare kaart voor Anderlecht
Foto: © SC

Anderlecht lootte met Lokomotiv Moskou, AEK Athene en Sturm Graz een pittige, maar zeker geen onoverkomelijke groep. De Brusselaars worden geacht in deze groep Europees te gaan overwinteren.

Anderlecht houdt geen al te beste herinneringen over aan Lokomotiv Moskou. In het seizoen 2011/2012 kwamen de Russen de Brusselaars in eigen huis vernederen met 1-5. Daarna nam de club nog drie keer deel aan de Champions League, maar zakte daarna een beetje weg in eigen land. In 2006 werden ze zelfs in de eerste ronde van de Europa League uitgeschakeld door Zulte Waregem. Spelers om in het oog te houden zijn de twee aanvallers: de Ecuadoraan Felipe Caicedo (ex-Man City) en de Nigeriaan Victor Obinna.

AEK Athene is een bekende voor Anderlecht. Vorig seizoen speelde paars-wit nog in de groepsfase tegen de Grieken. Uit werd 1-1 gelijkgespeeld en thuis won Anderlecht met 3-0 na goals van Boussoufa, Lukaku en Juhasz. In de huidige ploeg valt vooral de naam van Eidur Gudjohnsson op, de ex-spits van Barcelona en sinds dit seizoen bij de Griekse topclub.

Sturm Graz lijkt op papier het zwakke broertje van de groep te worden. In 2001 verrasten ze nog in de Champions League door in een groep met Galatasaray, Monaco en Valencia door te stoten naar de tweede ronde. Een exploot dat ze daarna niet meer konden herhalen. In de voorrondes van de Champions League werd dit seizoen verloren van BATE Borisov (ook nog een oude bekende van Anderlecht). De enige bekende naam in de kern is die van Mario Haas, de Oostenrijkse ex-international.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties