François: "Een betere sfeer sinds komst van Duchâtelet"

Fabian Morren
| 74 reacties
François: "Een betere sfeer sinds komst van Duchâtelet"
Foto: © SC

Deze zomer nam Roland Duchâtelet de macht over van Luciano D'Onofrio bij Standard. Algemeen directeur Pierre François spreekt voor het eerst uitgebreid over de spanningen met D'Onofrio.

"In het laatste jaar voor 23 juni (de overname van Roland Duchâtelet, red.) twijfelde ik over mijn toekomst bij Standard. In die periode waren er vaak meningsverschillen met mijn oversten (François noemt D'Onofrio niet bij naam, red.). Soms ging het om kleine zaken, soms ook om grote", vertelt François in Het Nieuwsblad.

"We hebben er altijd over gewaakt dat we naar buitenuit als één stem spraken. Maar het zijn wel momenten waarop je twijfelt. Met de komst van Roland Duchâtelet heb ik een nieuwe uitdaging gevonden."

Er zijn zaken veranderd ten opzichte van het verleden. "Tegenover vroeger durven we meer berekende risico's te nemen op de transfermarkt. Als alles op zijn pootjes valt, denk ik dat we mooie seizoenen gaan beleven. We moeten bij de top zijn in België. En in Europa willen we zo ver mogelijk gaan", zo vetelt François.

"Vroeger hielden we in onze begroting nooit rekening met de inkomsten uit Europees voetbal. Nu doen we dat wel. Dat is een duidelijke aanwijzing dat er meer ambitie en dus ook meer druk is. Maar de druk is positief."

Er is ook een betere sfeer op de club.  "En dat laat zich voelen op alle niveaus. Op het terrein zie je dat de spelers zich 94 minuten geven voor de club. In Zürich kan je hen niet verwijten dat ze niet het maximum hebben gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties