Van der Elst: "Genoeg kwaliteit in huidige spelersgroep"

Van der Elst: "Genoeg kwaliteit in huidige spelersgroep"
Foto: © SC

Franky Van der Elst is de nieuwe trainer van STVV. Hij moet de Limburgers uit het slomp halen en naar veiliger oorden loodsen.

Van der Elst moest lang nadenken, maar reageerde toch opgetogen. "Ik kan natuurlijk niet ontkennen dat ik altijd al graag wou terugkeren naar eerste klasse. Ik ben blij dat Sint-Truiden me die kans geeft. Maar er speelden ook andere factoren een belangrijke rol", aldus de Ninovieter in HLN.

"Zo kon ik me perfect vinden in de ambities van deze club en ik ben er bovendien van overtuigd dat de huidige spelersgroep voldoende kwaliteit heeft om die ambities waar te maken. Een ploeg die enkele weken geleden met tien tegen elf een 0-3-achterstand ophaalt tegen Club kan vandaag niet dood zijn. Die is heus wel tot meer in staat."

Van der Elst draagt wel de herinnering aan Brepoels met zich mee. "Guido Brepoels heeft bij STVV enorm veel gepresteerd, maar vanaf maandag staat hier een nieuwe trainer en de spelers zullen die nieuwe trainer moeten volgen. Natuurlijk ben ik een andere persoon, natuurlijk heb ik een ander karakter, natuurlijk heb ik een andere stijl. Maar misschien heeft deze groep dat net nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties