"Geen ideaal scenario om zo tegen Anderlecht te spelen"

Fabian Morren
| 14 reacties
"Geen ideaal scenario om zo tegen Anderlecht te spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kent u Arnar Gretarsson nog? Momenteel is hij technisch directeur bij het Griekse AEK Athene. In het verleden was hij één van de sterkhouders op het middenveld van Lokeren.

Gretarsson kent Anderlecht, de komende tegenstander van AEK in de Europa League, nog van zijn periode bij Lokeren. Hij speelde tussen 2000 en 2006 op Daknam.

De crisis in Griekenland treft ook de voetbalclubs. "Mensen gaan niet meer naar het voetbal of de bioscoop. En ik vrees dat we de bodem nog niet bereikt hebben", zegt de IJslander in GvA. "We zitten met dezelfde problemen als in Italië en Spanje, waar de spelers staken wegens de financiële problemen. Alle Griekse clubs hebben moeten snoeien in hun uitgaven."

De spelers van AEK werden al maanden niet betaald. "Ze zijn professioneel genoeg om zo'n zaken uit hun hoofd te zetten. Maar het is natuurlijk geen ideaal scenario om aan een Europese wedstrijd te beginnen."

Bovendien werd de competitie in Griekenland uitgesteld. "Daardoor hebben wij maar twee officiële wedstrijden in de voorrondes van de Europa League in de benen. Conditioneel zijn de spelers klaar voor Anderlecht, maar het ontbreekt hen aan wedstrijdritme. Ik denk wel dat beide ploegen evenwaardig zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties