Jacobs: "We gaan Europa League weer winnen"

Jacobs: "We gaan Europa League weer winnen"
Foto: © SC

Hoe ver staat AEK Athene? Dat is de grote vraag die Ariël Jacobs zich momenteel ook stelt. De Grieken hebben nog maar twee competitiewedstrijden in de benen en zijn dus een onberekenbare factor voor de Anderlecht-coach. Hij waarschuwt ook voor onderschatting.

Johan Walckiers in Anderlecht

Velen zouden zeggen dat het gebrek aan competitieritme van de tegenstander een pluspunt is, maar Jacobs blijft toch voorzichtig. "In principe kan dat een voordeel zijn ja", vertelde Jacobs op zijn persconferentie. "Het kan echter alle kanten op. Kijk maar naar onze wedstrijden tegen Bursaspor. Het verloop van de wedstrijd zal ons veel duidelijk maken."

"Meer informatie dan die twee wedstrijden heb ik ook niet van hen. In vergelijking met verleden jaar zijn er heel wat gekwetsten bij hen die terugkeren. Ze hebben ook wat spelers gekocht, dus het is nog wat koffiedik kijken."

Jovanovic is vermoeid
Ook Jacobs zit nog met wat vraagtekens. Zo heeft De Sutter deze week slechts drie keer kunnen meetrainen en zit Jovanovic aan een ritme van één training per dag. "De Sutter is nog niet volledig hersteld. Wat Jovanovic betreft, hij is vermoeid. Hij zit ook aan een ritme van twee wedstrijden per week en dat verteert hij nog niet helemaal. Maar hij is ervaren genoeg om zelf zijn programma op te stellen."

Tijd om te rusten zal er de komende weken ook niet komen. "Ik kan niet zeggen dat ik Jovanovic een beetje laat ademen tegen AEK hé", lacht Jacobs. "Die luxe hebben we niet echt. De volgende matchen zijn trouwens allemaal van één of andere belangrijkheid."

"Europa League winnen"
De start van een Europese campagne is zoals steeds belangrijk. Dat geeft druk, maar die is er altijd in het Constant Vanden Stock-stadion. "Anderlecht mag nergens punten laten liggen", liet Jacobs de cynische aard nog even bovenkomen. "De 0-4 op Knokke was ook niet genoeg. Het is elk seizoen hetzelfde: we gaan precies terug de Europa League winnen, want ik hoorde overal dat het een makkelijke groep is."

"Ik denk dat het een vrij evenwichtige groep is. Vorig seizoen hebben we ook gezien dat buiten Zenit iedereen aan elkaar gewaagd is. Iedereen maakt dus kans. Trouwens, als je zoals Lokomotiv thuis een 0-2 tegen Zenit ombuigt naar 4-2 winst kan je wel op een bal trappen zeker?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties