Van der Beke: "Cercle Brugge bleef me steunen"

Melissa Maes
| 0 reacties
Van der Beke: "Cercle Brugge bleef me steunen"
Foto: © SC

Iedere woensdag laat onze redactie jeugdspelers aan het woord. Hoe ervaren zij het leven als profvoetballer? Deze week zijn drie youngsters van Cercle Brugge aan de beurt.

Brecht Van der Beke tekende vorig jaar een deeltijds profcontract. Zo kon de achttienjarige middenvelder het voetbal perfect combineren met school. De speler heeft ondertussen zijn diploma secundair onderwijs vast, maar is van plan nog verder te studeren.

“Ik heb gekozen voor de richting psychologie. Ik vind het belangrijk om nog iets achter de hand te hebben. Dat wordt hard studeren, maar ik wil het zeker en vast proberen. Na het eerste jaar kan ik alles evalueren.”

"Cercle Brugge bleef me steunen tijdens moeilijke periode"
Van der Beke kreeg een contract van Cercle Brugge aangeboden tijdens een moeilijke periode. “Ik sukkelde met een knieblessure. Het was voor mij overweldigend, het gaf me een boost dat de vereniging me bleef steunen.”

“Bij Cercle Brugge wordt iedereen goed opgevangen. Jong, oud, fit of geblesseerd, iedereen krijgt hier evenveel appreciatie. Bob Peeters blijft ook altijd op iedereen inpraten.”

"Hopelijk speel ik hier over vijf jaar nog"
“Ik zou graag vast in de kern geraken en toch enkele speelminuten bij elkaar sprokkelen. Maar daarvoor moet ik hard blijven werken op training. Ik hoop over vijf jaar nog steeds bij Cercle te spelen, dat lijkt me een realistische droom.”

Hoe is het allemaal begonnen voor Van der Beke? “Ik heb hetzelfde parcours afgelegd zoals Arne Naudts. Op mijn vijf jaar ben ik bij Drongen beginnen spelen, dan bij Lovendegem en vervolgens heb ik bij Deinze gespeeld. Het is fantastisch dat we nog steeds samen spelen.”

“Mijn mooiste voetbalmomenten waren tot nu toe de twee keren dat ik op de bank mocht plaatsnemen. Het is fantastisch om de trainer van op de eerste rij te zien coachen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties