Appelterre-Eichem
Kruibeke J.Vl.
Datum: 18/09/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 3
Kruibeke laat Appelterre verweesd achter
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke laat Appelterre verweesd achter
Foto: © SC

Met drie echte basisspelers in de lappenmand liep Kruibeke aanvankelijk achter de feiten aan. Appelterre dacht veel te vroeg de schaapjes op het droge te hebben en kreeg nadien een draai om de oren.

Bij Jong Vlaanderen liep het in het begin van geen meter en Appelterre speelde de bezoekers van het kastje naar de muur. Toen Kristof Verdoodt een voorzet van Tommy De Kegel tot bij Bjorn Meuleman verlengde kopte deze de thuisploeg verdiend op voorsprong (15’). Appelterre verzuimde de gasten helemaal af te maken en dat zou zuur opbreken. Bij Kruibeke vonden de spelers stilaan elkaar maar Appelterre voelde het niet aankomen. Tom Van Britsom nam het heft in handen en loodste Soufiane El Mokhtary door de thuisdefensie. Dieter Malfait was kansloos bij de gelijkmaker (38’). Nog klingelde er geen alarmbel en even later kon Van Britsom de snelle Nick Pieters bereiken die de kans niet liet liggen.

Een onkennelijk Appelterre bleek na de pauze niet bij machte het tij te keren. Meer dan een paar halve kansen zaten er niet in en daar had Jurgen De Maayer geen moeite mee. De bezoekers vergenoegden er zich mee het spel te controleren en rustig de eerste seizoenszege binnen te halen.

E. Appelterre: Malfait, Perreman (73’ Devisscher), Moulart, De Kegel (46’ Kulkens), De Raeve, Sonck, Verdoodt, Goubert, Sanchez (59’ Dahraoui), Meuleman, Witpas.

JV Kruibeke: De Maayer, Spies (66’ Van Koevoorden), Noeninckx, Verbert, Verstraeten, Haxhiaj, Vertonghen, El Mokhtary (84’ Van Acker), Penneman, Van Britsom (77’ Clapdorp), Pieters.

Doelpunten: 15’ Meuleman 1-0, 38’ El Mokhtary 1-1, 44’ Pieters 1-2.

Kaarten: geen.