Interview Dembélé: "Progressie is er te laat gekomen"

Dembélé: "Progressie is er te laat gekomen"
Foto: © SC

Moussa Dembélé is één van de routiniers bij de Rode Duivels. Met zijn 24 jaar heeft hij al 33 caps verzameld, maar ook heeft hij nog aan geen enkele eindronde van een groot toernooi kunnen deelnemen. Een gegeven dat pijn doet...

Tegen Duitsland startte Dembélé heel sterk, maar zonk gaandeweg onderuit. "Ik ben inderdaad goed begonnen, maar daarna maakte ik een paar fouten", bekende Dembélé aan onze redactie. "Bij de tweede goal loopt Schürrle weg in mijn rug, maar ik probeer Gomez de pas af te snijden. Ja, daar voel ik me wel schuldig om."

De Duitse falanx maakte echter veel indruk op de Belgen, die beseffen dat ze om dit niveau te bereiken nog een lange weg moeten afleggen. "Dit was werkelijk de top", zei Dembélé. "We spraken er nog over in de kleedkamer. Hier kunnen we nog veel van leren, maar we hebben allemaal wel de ambitie om zo goed te worden."

Voluit gaan
Toch zag Dembélé ook lichtpunten. "We hebben progressie gemaakt, vooral qua speelstijl. In het verleden zag je toch nog andere dingen. Die progressie is er echter wel te laat gekomen. Dat mag je ons verwijten. Het is toch frustrerend dat we weer een groot toernooi missen."

Wat moet er dan nog veranderen? "We moeten gewoon beseffen dat we vanaf het begin in elke wedstrijd voluit moeten gaan. Soms dachten we nog te veel dat het allemaal wel los zou lopen. Dat is er nu uit, want deze groep beseft ook dat het de volgende campagne erop of erover zal zijn."

Absolute top
Die volgende campagne start pas binnen een jaar, maar voor het WK 2014 in Brazilië zit de druk pas echt op de ketel. "Het moet gewoon. Wie wil er nu geen WK in Brazilië gaan spelen? Het verschil is dat er tegen dan nog meer jongens op een hoog niveau gaan spelen. Vandaag heb je bij ons een paar jongens die bij de absolute top in Europa zitten. Bij Duitsland zitten ze daar allemaal bij. Dat is toch een verschil, maar we gaan sowieso beter worden."

Dembélé trekt terug naar Fulham met een nieuwe ontgoocheling in de valies, maar vreest de reacties van zijn ploegmaats niet. "In Engeland hebben ze veel respect voor ons. Toch had ik liever met opgeheven hoofd de kleedkamer ingestapt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties