Standard buigt achterstand om in winst

Sam Soetaers
| 55 reacties

Standard keert met de drie punten terug uit Oekraïne. Standard won met 1-3 van Poltava, nadat het vroeg op achterstand was gekomen.

Standard was bijzonder slecht aan de wedstrijd begonnen. Kurilov mocht al na vier minuten helemaal ongehinderd een hoekschop binnenkoppen. Standard reageerde meteen gepast. Een afstandsschot van Seijas ging heerlijk binnen.

De thuisploeg was na de gelijkmaker opnieuw de gevaarlijkste ploeg met enkele hete standjes voor het doel van Standard. Januzi was nog dicht bij een goal, maar zijn poging belandde in het zijnet. In de allerlaatste minuut van de eerste helft, kwamen de Rouches alsnog op voorsprong. Kanu kopte de 2-1 binnen.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. Standard kon makkelijk de wedstrijd controleren en Poltava was nauwelijks nog gevaarlijk. Tchite kon er uiteindelijk nog 1-3 van maken. De spits scoorde op een afgeweken voorzet van Van Damme.