Topclubs flirten met uitschakeling

Tomas Taecke
| 7 reacties
Topclubs flirten met uitschakeling
Foto: © SC

Een eerste helft Europa League-gangers komt woensdagavond al in actie. Voor enkele topclubs dreigt de uitschakeling en een lente zonder Europees voetbal.

Groep D: Lazio heeft lot niet in eigen handen

SS Lazio flirt met de uitschakeling, want zelfs een zege zal mogelijk niet volstaan om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. De Romeinen hebben evenveel punten als Vaslui, maar moeten tegen groepswinnaar Sporting beter doen dan de Roemenen tegen Zürich. Onderling toonde Vaslui zich de betere tegen Lazio, waardoor een zege genoeg is om de kwalificatie af te dwingen.

Groep E: Dynamo Kiev heeft mirakel nodig

Dynamo Kiev moet ruim winnen van Maccabi Tel Aviv en hopen dat Stoke City zijn sportieve plicht vervult op bezoek bij Besiktas. De Oekraïners moeten drie punten en vier goals goedmaken ten opzichte van de Turken, die mits een gelijkspel altijd geplaatst zijn.

Groep F: PSG zelfs bij winst niet zeker van kwalificatie

Leider in de Franse Ligue 1 PSG moet thuis tegen groepswinnaar Bilbao een beter resultaat boeken dan Salzburg wil het Europees voetbal spelen na Nieuwjaar. De Oostenrijkers trekken naar het uitgeschakelde Bratislava en zijn mits winst samen met Bilbao geplaatst voor de volgende ronde.

Groep J: Groepswinnaar Schalke scherprechter

Schalke kan als groepswinnaar een B-elftal naar Israël sturen. Maccabi Haifa heeft één punt meer dan Steaua Boekarest en Larnaca, die zich net als Haifa nog kunnen plaatsen. Een spannende groep dus, waar iedereen nog kans maakt op de volgende ronde.

Groep K: Twente kijkt rustig toe

Coach Co Adriaanse laat enkele basisspelers uit zijn selectie die naar Krakow afreist. Het Poolse Wisla moet winnen en hopen dat Fulham in eigen huis niet wint van het Deense Odense, wil het zich plaatsen voor de zestiende finales.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties