Twee weken celstraf voor Jonathan Legear

Twee weken celstraf voor Jonathan Legear
Foto: © SC

Jonathan Legear heeft van de Mechelse rechter een celstraf van vijftien dagen gekregen wegens dronken rijden, het veroorzaken van een aanrijding en het plegen van vluchtmisdrijf. Die feiten gebeurden na een wilde feestnacht in de Carré.

De voormalige middenvelder van Anderlecht ging op 24 mei stappen in de Carré in Willebroek. Anderlecht had net de cruciale testwedstrijd om de titel verloren tegen Standard en ging daarop de frustratie van zich af drinken met zijn vrienden.

Legear was stomdronken en reed met zijn BMW X5 meteen een geparkeerde wagen aan. Vervolgens reed hij door en in Wolvertem miste de rechterflankspeler een bocht en kwam hij tegen een garage van een echtpaar terecht. 

Gisteren werd hij door een Mechelse rechter veroordeeld tot een celstraf van vijftien dagen, een werkstraf en een boete van 1.127 euro voor het dronken rijden, de aanrijding op de parking en het vluchtmisdrijf. Hij kreeg ook een maand rijverbod en moet zijn theoretisch examen opnieuw afleggen.

Legear zal echter niet effectief in de cel belanden. Ook over de boete hoeft hij zich niet echt zorgen te maken. Bij Terek Grozny verdient de hij immers 1,8 miljoen euro per jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties