Analyse Winteranalyse Lommel United

Dirk Pieters
| 0 reacties
Winteranalyse Lommel United
Foto: © SC

Ook in de tweede klasse liggen de ploegen even stil. Tijd om een analyse te maken over de heenronde. De clubs verschijnen in willekeurige volgorde. Vandaag is het de beurt aan Lommel United met Hans Vanaken aan het woord.

Wat waren de verwachtingen voor het seizoen?

"De verwachtingen voor het seizoen lagen niet al te hoog. Een rustig seizoen draaien was de bedoeling. Na de tweemaal 4-0 pandoering tegen Eupen en Vise in de voorbereiding werd er even gevreesd hoe het ging gaan, want dat waren toch zware uitslagen."

Kunnen jullie tevreden zijn over de heenronde?

"Als je onze heenronde bekijkt, denk ik dat we iedereen verbaasd hebben. We staan nu op een mooie vierde plaats, maar speelde ook mooie voetbal. Dat lukte niet elke match, maar de meeste matchen toch wel. Dus we mogen heel tevreden zijn. "

Wat is de reden dat het zo goed liep in de heenronde?

"We hebben gewoon match per match bekeken en niet vooruitgelopen op de zaken. Gewoon elke match ons ding gedaan en van onze eigen sterkte blijven uitgaan."

Wat zijn de verwachtingen voor de terugronde?

"Voor de terugronde hoop ik hetzelfde te behalen. Als we deze plaats in het klassement zouden kunnen behalen mogen we tevreden zijn. Maar als we de kans krijgen om nog te stijgen in het klassement, zullen we die met beide handen grijpen."

Welke wedstrijd van de heenronde zal je niet snel vergeten en waarom?

"De match thuis tegen Boussu Dour vond ik wel een mooie match, waarin we de 3-2 in de 90ste minuut maken. Dat is de mooiste manier om een match te winnen. Maar we hebben al vele mooie matchen gespeeld dit seizoen, maar die vond ik wel het mooist."

Wat was de beste en slechtste ploeg volgens jou in de heenronde waar je tegen speelde?

De beste ploeg vond ik Charleroi en Eupen. In Charleroi hebben we maar met 1-0 verloren, maar daar hadden we eigenlijk helemaal niks op aan te merken. Z waren beter en ook volwassener. Eupen speelde ook heel goed. Ze kwamen hier wel met negen man verdedigen, maar dat was toch ook een heel aardige ploeg. De zwakste ploeg waar we tegen gespeeld hebben was Wetteren vond ik. Wij speelden daar ook wel een heel goede match, maar zij kregen eigenlijk helemaal niks gedaan.. wat ook wel onze verdienste is"

Wie speelt er kampioen?

Ik denk dat het een strijd zal worden tussen Eupen en Charleroi. Maar als ik moet kiezen zeg ik Eupen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties