Interview Matthys: "Bergen is hongerig"

Tomas Taecke
| 1 reacties
Matthys: "Bergen is hongerig"
Foto: © SC

Tim Matthys haspelde de afgelopen dagen een pittige winterstage af met seizoensrevelatie Bergen. De promovendus gaat in de terugronde op zoek naar de bevestiging van een verbluffende eerste seizoenshelft.

L'Albert vertrok met een gerust gemoed op winterstage naar de Belgische kust. Halfweg de competitie zijn de troepen van Dennis Van Wijk quasi zeker van het behoud en kan de Henegouwse club rustig omhoog kijken in de klassering. Ook de halve finale van de Beker is zo goed als binnen na de 3-1-overwinning tegen derdeklasser Rupel Boom. Tijdens het laatste middagmaal van de stage in Blankenberge sprak onze redactie met smaakmaker Tim Matthys.

"We hebben een prima stage achter de rug", blikt de buitenspeler terug op de afgelopen dagen. "Het weer was niet optimaal, toch hebben we een goedgevuld programma kunnen afwerken".

Bergen was één van de zes Belgische clubs die ervoor kozen niet naar het buitenland te trekken. De Draken opteerden voor Blankenberge als bestemming, waar ze op de velden van de eersteprovincialer de feestdagen konden verteren.

"Donderdag hebben we ondanks het stormweer tweemaal buiten kunnen trainen. Ook vrijdag waren er twee sessies gepland op de velden van Blankenberge. Deze morgen (zaterdag nvdr.) hielden we een pittige strandloop, naar Zeebrugge en terug", aldus de Zottegemnaar.

De nieuwkomer in de hoogste afdeling presteert boven alle verwachtingen, maar is volgens Matthys allesbehalve verzadigd: "De fantastische heenronde heeft ons geprikkeld om nog beter te presteren", gaat de rechtervleugel verder. "We willen in de terugronde de kers op de taart zetten na een fantastische eerste seizoenshelft".

Veel beweging is er in deze transferperiode alsnog niet bij Bergen. Enkel de uitgaande transfer van middenvelder Tom Van Imschoot is zo goed als rond. "Het is inderdaad een beetje windstil op dat vlak.  Zeker qua inkomende transfers valt er niets te noteren, zelfs geen geruchten", aldus Tim Matthys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties