Analyse Winteranalyse Eendracht Aalst

Dirk Pieters
| 3 reacties
Winteranalyse Eendracht Aalst
Foto: © SC

Ook in de tweede klasse liggen de ploegen even stil. Tijd om een analyse te maken over de heenronde. De clubs verschijnen in willekeurige volgorde. Vandaag is het de beurt aan Eendracht Aalst met Jens Podevijn aan het woord.

Wat waren de verwachtingen voor het seizoen?

"De doelstelling bij ons dit seizoen was gewoon een rustig seizoen meedraaien. Met nu al dertig punten zullen we deze doelstelling dan ook wel zeker halen."

Kunnen jullie tevreden zijn over de heenronde?

"We staan nu op een zevende plaats en dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht. We mogen dus heel tevreden zijn over de heenronde. Ook de fans zijn gelukkig met onze prestaties."

Wat is de reden dat het zo goed liep in de heenronde?

"Ik denk dat het beter is gelopen omdat de ploeg goed op elkaar is ingespeeld. Diegene die spelen bij ons kennen elkaar al bijna allemaal twee jaar en dat zorgt voor automatismen op het veld."

Wat zijn de verwachtingen voor de terugronde?

Even goed doen zoals in de heenronde zal moeilijk zijn denk ik. Ik hoop dat we onze plaats in de linkerkolom kunnen vasthouden. Dan zal ik tevreden zijn. Dan kunnen we ons klaarmaken voor een nieuw seizoen in tweede klasse." 

Welke wedstrijd van de heenronde zal je niet snel vergeten en waarom?

"De match die nog lang in het geheugen zal meedraaien, is de winst tegen Antwerp. De late treffer van Bas Vervaeke zorgde voor een grote ontlading die ik niet snel zal vergeten. Absoluut één van de hoogtepunten dit seizoen."

Wat was de beste en slechtste ploeg volgens jou in de heenronde waar je tegen speelde?

Beste ploeg was Chaleroi. Ik schat ze sterker in dan Eupen. Chaleroi heeft voor mij een complete ploeg en met Gueye hebben ze ook en echte goaltjesdief.

Slechtste ploeg was Dender EH. Ik vond ze een heel slechte beurt maken tegen ons. Het jammere is dan ook dat we dan punten verloren hebben. Het laatste kwartier krijgen we een doelpunt tegen en daardoor begonnen we te twijfelen. Dit mocht echt niet gebeuren en we pakten dan ook nog een late gelijkmaker. Jammer dat we zo'n match verloren."

Wie speelt er kampioen?

"Ik vind Charleroi sterker dan Eupen, dus ik denk dat Charleroi die kloof nog dicht zal krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties