Analyse Winteranalyse KVK Tienen

Dirk Pieters
| 2 reacties
Winteranalyse KVK Tienen
Foto: © SC

Ook in de tweede klasse liggen de ploegen even stil. Tijd om een analyse te maken over de heenronde. De clubs verschijnen in willekeurige volgorde. Vandaag is het de beurt aan KVK Tienen met Glenn Neven aan het woord.

Wat waren de verwachtingen voor het seizoen?

"Voor het seizoen hadden we hele andere verwachtingen. De bedoeling was om vlot mee te draaien in de middenmoot en uit de degradatiezorgen te blijven."

Kunnen jullie tevreden zijn over de heenronde?

"Aangezien we niet in de middenmoot staan kunnen we absoluut niet tevreden zijn. Vooral de nul op twaalf waarmee we de heenronde zijn afgesloten is zeer pijnlijk. Op uitzonder van tegen Charleroi waren dit allemaal rechtstreekse concurrenten en dat deed toch wel pijn."

Wat is de reden dat het zo fout liep in de heenronde?

"We beschikken over een kleine kern en als er dan zoveel gekwetsen vallen is het altijd moeilijk. Alleen de laatste wedstrijd al moesten we het stellen zonder zeven spelers. We hebben het ook telkens op de belangrijke momenten laten afweten en dat zorgt ervoor dat we momenteel zo slecht staan in het klassement."

Wat zijn de verwachtingen voor de terugronde?

"Vooral om uit de degradatie weg te komen. Ik denk dat dit nu wel onze belangrijkste doelstelling moet zijn. Ik hoop dat we snel een reeks kunnen neer zetten zodat we weer wat bevrijdender kunnen voetballen. Daarbij hoop ik ook dat we alle spelers kunnen recupereren zodat we op volle kracht kunnen strijden.

Welke wedstrijd van de heenronde zal je niet snel vergeten en waarom?

"De wedstrijd tegen Sint-Niklaas waarbij we thuis 2-0 voor stonden en na de rust nog verloren met 2-4. Enorm pijnlijk."

Wat was de beste en slechtste ploeg volgens jou in de heenronde waar je tegen speelde?

"Eupen en Oostende vond ik zeer sterk acteren tegen ons. KV Oostende heeft zeker geen slechte ploeg en ook Eupen heeft een sterk elftal."

Wie speelt er kampioen?

"Eupen staat toch al een aantal punten voor en ze hebben een uitstekende ploeg dus ik denk dat ze wel kampioen zullen spelen. Ik zie ze dit niet meer uit handen geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties